Ger Visser Sr met London
Ger Visser Sr met London Foto: RTV Oost

Documentaire Vals Spel op TV Oost

Algemeen
Advertisement
Paardenliefhebber Ger Visser Sr. stond met zijn bedrijf Eurocommerce jarenlang garant voor wereldwijde sportieve successen. Met als absoluut hoogtepunt het topspringpaard London dat onder Gerco Schröder twee zilveren medailles haalde op de Spelen van 2012. Kort daarna valt de kantorenkolos met donderend geraas om: fraude. Programmamaakster Annette van Trigt, bekend van de spraakmakende documentaires ‘De slag om London’ en ‘Gouden Genen’ maakte hierover de boeiende documentaire ‘Vals Spel’ en TV Oost zendt deze uit op dinsdag 12 juni om 20.00 uur.

Alles en iedereen ten onder

De Olympische springstal gaat op dramatische wijze ten onder met als dieptepunt: de veiling van de Olympische springpaarden. Topstuk London wordt voor EUR 8,6 miljoen verkocht en is in een klap het duurste springpaard ter wereld. In zijn manipulaties sleept Visser Sr zijn hele gezin mee. En de Nederlandse belastingbetaler? Die draait uiteindelijk op voor het bloedbad dat hij aanricht bij de banken: EUR 1,2 miljard.

Veroordeling

Vals Spel’ toont de ondergang van een onverbeterlijke vastgoedmagnaat. 5 jaar lang volgoede Annette van Trigt de val van de kantorenkoning en de ondergang van Stal Eurocommerce. De stal blijkt ten onterechte overgenomen door zijn zoon Visser Jr. Vader en zoon worden respectievelijk veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar en 1 jaar. Vrouw en dochter worden vrijgesproken. Het OM en de veroordeelden hebben hoger beroep ingediend.

De week van CSI Geesteren

Dinsdag 12 juni start de CSI in Geesteren; een prestigieus internationaal concours hippique, dat georganiseerd wordt op de unieke terreinen van Erve Maathuis in Geesteren. TV Oost is hierbij en start de week met de documentaire ‘Vals Spel’ op dinsdag 12 juni om 20.00 en 23.00 uur. Verder wordt er gedurende die week regelmatig verslag gedaan van het concours en op zondag 17 juni zendt TV Oost de Grote Prijs van Twente live uit. Deze live-uitzending begint om 15.00 uur. In Sport op Zondag zie je vanaf 20.20 uur elk uur een uitgebreide samenvatting. Deze uitzending wordt elk uur herhaald. Bron en foto: persbericht RTV Oost