Algemeen

IJsbrand Chardon CHIO Aachen 2017 © DigiShots - Dirk Caremans (Foto: Digishots)
  • aangepast 29 juni 2021 20:56

Nieuw onderdeel op Royal Windsor Horse Show

De Royal Windsor Horse Show voegt in mei dit jaar een nieuw en spannend onderdeel toe aan zijn wedstrijd, de eerste in zijn soort.

CAIO 4* Land Rover international driving grand prix

Het mennen, een geliefde hobby van prins Phillip, heeft al jarenlang een centrale plek bij de Royal Windsor.  De klassieke samengestelde wedstrijd gaat dus ook gewoon door. Het nieuwe onderdeel draagt de naam CAIO 4* Land Rover International Driving Grand Prix. Het zal plaatsvinden op zondagmiddag 12 mei, net na het slot van de samengestelde wedstrijd. Door deel te nemen aan deze nieuwe rubriek, kunnen deelnemers zich kwalificeren voor de FEI Driving World Cup Finale. €˜De buitenpiste is veel groter dan we gewend zijn van bijvoorbeeld Olympia en andere World Cup wedstrijden. Het wordt interessant om te zien wat er voor tijden gereden gaan worden in de marathon nu,' vertelt de Britse menner Daniel Naprous.

Zes uiToenodigingen

De zes beste vierspanmenners van afgelopen FEI wereldbekerwedstrijden zijn uitgenodigd om mee te doen aan de nieuwe show. Dat zijn regerend wereldkampioen Boyd Exell, winnaar van afgelopen FEI indoor wereldbekerwedstrijden Bram Chardon, zijn vader Ijsbrand, Koos de Ronde en Glenn Geerts. De Brit Dan Naprous is ook uitgenodigd. Royal Windsor Horse Show deelt een prijzenpot van 10.000 pond uit voor deze wedstrijd.   Donderdag 9 en vrijdag 10 mei vindt de dressuur van de Royal Windsor Horse Show plaats. Op zaterdag 11 mei wordt de marathon gereden en de vaardigheid volgt op zondag 12 mei.   Bron: Persbericht Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties