Afbeelding
Foto: Femke Verbeek Vrij te gebruiken voor Hoefslag

Paarden van Zaressa gewond door vuurwerkknal Hengelo

Algemeen
Advertisement
Zondag eind van de middag was er een enorm harde vuurwerkknal te horen in Hengelo, net toen Maartje Harms (van het Youtubekanaal Zaressa, dat ze samen met Nynke Asbroek runt) de wei had opengezet. Door de knal sloegen merrie Contessa en ruin Max op hol, door de prikkeldraad heen naar een naburige weide.

Spoor over

"Het leek er even op dat ze het spoor zouden oversteken. Ik hield mijn hart vast," vertelt Maartje Harms. Beide paarden kwamen er niet ongedeerd vanaf, ze sleepten namelijk een heel hekwerk aan prikkeldraad met zich mee in hun vlucht voor het kabaal.

Fysiek en mentaal

"We verzorgen de wonden nu een paar keer per dag en ze krijgen antibiotica en pijnstillers. Naast de fysieke risico's die open wonden met zich meebrengen, maken de dames zich ook zorgen over de psychische gevolgen voor de dieren. Harms en Asbroek gaan hun bekendheid inzetten om voor een vuurwerkverbod te pleiten. "Voor oudjaarsavond kunnen we ons nog voorbereiden. Dan houden we de paarden binnen en zorgen we dat we bij ze zijn, maar het moet echt afgelopen zijn met dit soort geintjes."

Camerabeelden

Via camerabeelden van de naastgelegen voetbalclub hopen de dames de daders te kunnen achterhalen. "Het waren twee jonge jongens en waarschijnlijk hadden ze geen idee van wat ze veroorzaken. We zouden graag willen dat ze dat wel weten." Bekijk hier de verwonding op het been van Max.   Bron: RTV Oost Foto: Femke Verbeek [adrotate banner="987"]