Lotte Mallant & Desiree van Oisterwijk
Lotte Mallant & Desiree van Oisterwijk Foto: AVerbaanfotografie

Lotte Mallant: “Desi is perfect”

Algemeen

Lotte Mallant heeft het paardenvirus van haar moeder gekregen. Zij was dan ook degene die de Haflinger Desiree van Oisterwijk kocht. Lotte was toen drie maanden oud, het was dus vanzelfsprekend dat ze eerder op Desi zat dan dat ze kon lopen!

Advertisement

Inmiddels is Lotte 14 jaar oud en beleeft de gekste avonturen met Desi. “Ik was zes jaar oud toen ik begon met rijden, en dat was gelijk met Desi. Mijn moeder heeft me leren rijden doordat ik op het begin Desi mocht in- en uitstappen. Ik was natuurlijk een super klein kindje, op zo’n stoere Haflinger.”

“Vanaf mijn elfde werd het steeds serieuzer, ik ben toen lessen gaan nemen en ging dressuurmatig met haar aan de slag.” Het eerste half jaar gingen de twee aan de slag met de basis. “We maakten toen al af en toe kleine sprongetjes, dat vond ik geweldig!”

Helaas kwamen Lotte en Desi naar ten val tijdens een springles. “We vielen samen, dat was heel naar. Ik heb daardoor een tijd lang niet durven springen. In de tussentijd begonnen we de dressuur steeds beter onder de knie te krijgen, ik kreeg haar beter aan de teugel bijvoorbeeld. Gelukkig heb ik mijn angst voor het springen inmiddels ook weer overwonnen, we zijn dus weer lekker veelzijdig bezig!”

Perfect

Desi is de perfecte pony. “Doordat Desi zo super makkelijk, betrouwbaar en rustig is, wilde mijn moeder wel dat ik me ervan bewust was dat niet alle paarden zijn zoals haar. Ze wilde dat het niet vanzelfsprekend voor me zou zijn dat Desi zo makkelijk is. Ik heb daarom een paar lessen op een manege gevolgd en ben paarden van anderen gaan rijden, om meer ervaring op te doen.”

Desi is altijd vrolijk en enthousiast. “Elke keer als we op stal aankomen staat ze te hinniken”, vertelt Lotte. “Heel bijzonder”, voegt haar moeder toe. “Ik heb nooit een paard gehad dat zóveel hinnikt als haar!” “Ze is dan oprecht heel blij als we er zijn volgens mij, ze geniet van aandacht en van eten.”

Lotte en Desi rijden veel in het bos en in de duinen. “Afgelopen herfst zijn we voor het eerst samen naar het strand gegaan, dat stond al lang op mijn wensenlijst. Het was super gaaf en Desi was super braaf. We hebben toen heel hard gegaloppeerd, maar ze blijft dan altijd luisteren. We kunnen altijd wel weer remmen gelukkig, haha!”

Fotografie-bedrijf

Ondertussen is Lotte bezig met het opzetten van haar fotografie-bedrijf. “Ik heb onlangs een nieuwe camera gekocht, dus dan kan ik mee vooruit! Ik ben nu zoveel mogelijk aan het oefenen, zodat ik straks goed van start kan gaan. Desi is het perfecte model, ze heeft super mooie blonde wimpers, die in het juiste licht perfect tot zijn recht komen. Aan oefenmogelijkheden heb ik dus geen gebrek!

Benieuwd naar de ontwikkelingen van het fotografie-bedrijf van Lotte? Volg hen dan op Instagram via @lamallantfotografie.

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: AVerbaanfotografie