Afbeelding

Gokken op paardenraces blijft aan de top

Achtergrond

Met alle gok diensten en - sites beschikbaar kun je toch zien dat gokken op paardenraces aan de top blijft, boven andere sporten. Opvallend is dat het offline gokken op paarden stijgt in populariteit. Met offline gokken bedoelt men gokken in een goklokaal of in het race stadion. Dit komt omdat de mensen de paarden graag in het echt willen zien en erbij willen zijn. Ook zijn er vaak etentjes of recepties ter plaatse. Een entertainment vorm waar de meeste mensen wel van houden zelfs als ze tegen gokken zijn. Vaak gokken op paardrijden gezien als iets wat alleen weggelegd is voor de elite, maar dit hoeft nu niet perse meer. Met het internet kan iedereen toegang hebben tot online sportweddenschappen in een paar klikken. 

Advertisement

Vergt het gokken op paarden skill of vaardigheden?

In het algemeen kan iedereen die wil gokken op paarden daarmee winst maken, maar of ze dat ook kunnen blijven doen is een andere vraag. Gokken op paarden vergt wel degelijk iets van kennis en vaardigheden. Als je al in de wereld zit van paardrijden heb je sowieso een grotere voorsprong op andere mensen. De kennis die je nodig hebt om te analyseren hoe een paard eruit ziet en gaat presteren is iets dat tijd, kennis en moeite vergt. 

Ook heb je de fanatieke gokkers die dan een lijst behouden en rapporten van de paarden hun winsten over de jaren heen. Dit kan ook een goede manier zijn om op een precieze manier een inschatting te kunnen maken en zo een gok te plaatsen. Andere externe factoren, zoals de conditie van de race baan en het weer, zijn dingen die moeilijker zien te analyseren. 

Onderschat de vaardigheden van een goede paarden gokker niet!

Hoe zit het in andere landen? 

In landen zoals het Verenigd koninkrijk zijn de paardenraces bijna heilig. Ierland is ook een land waar de races heel populair zijn. Vaak heerst het beeld dat gokken op paardenraces enkel is voor de rijke mensen. Dit komt deels door het beeld dat Britten weergeven, arrogant en snobberig. In landen zoals het Verenigd Koninkrijk en  Ierland zien je veel verschillende commissies en eigenaren. Als je ooit op reis bent geweest naar een van deze landen heb je gezien dat er enorm veel bookmakers zijn in elke Britse of Ierse stad. 

Bookmakers zijn de middleman tussen jou en je gok die je plaatst op een paardenrace, voetbal of iets anders. Een populaire bookmaker daar bijvoorbeeld is bet365,Paddy Power en Ladbrokes 

Online, via een bookmaker of zelf ter plaatse? 

Soms is het niet mogelijk om zelf naar een paardenrace stadion af te reizen. Dan kun je makkelijk binnenwandelen bij een bookmaker. Dit is een bureau waar je gokken kunt plaatsen op sportwedstrijden of andere. Zij zijn dus zeg maar de middelman. Het nadeel aan een bookmaker is dat je vaak commissie betaalt bovenop je gok, of je nu wint of verliest.

Als je kosten wil drukken kies je beste voor een online bookmaker. Deze rekenen veel minder kosten, aangezien ze geen kantoor houden. Dus als je niet op de racebaan of stadion komt, dan is online gokken het voordeligste.