Afbeelding

Casus Martine du Floo | “Door homeopathie ander gedrag”

Verzorging

Martine du Floo is bewegingsspecialist en homeopaat voor mens en dier, sportmasseur voor mens en paard en craniosacraal therapeut voor paarden. Zij deelt haar kennis graag met De Hoefslag volgers. Dit keer vertelt ze over een paard dat dankzij homeopathie weer rust kreeg en qua gedrag compleet veranderde. 

Advertisement

Veel onrust

Martine vertelt: “Ik werd gevraagd homeopathisch advies te geven bij een probleem dat een familie in Wales ervaarde met hun negenjarige merrie Boo. Ze hebben een groot paardencentrum in Wales, waar ze allerlei activiteiten organiseren voor paardenliefhebbers. Daarbij zijn ze zelf zeer actief op dressuurwedstrijden. Ook met Boo werden dressuurwedstrijden gereden. Boo had alleen heel veel last van onrust, vooral op stal. Zodanig dat ze de hele stal kort en klein sloeg en regelmatig zichzelf ook bezeerde, waardoor er ook fysieke problemen ontstonden. Een arts had Boo al nagekeken en fysiek werd er niets gevonden. Foto’s, bloedonderzoek en scans wezen niets verontrustends uit.”

Gedrag in de kudde

“Ze gaven me inzicht over het verleden van Boo en hoe ze reageerde op fysieke en mentale onbalans. (agressief, verdrietig, terug getrokken enzovoorts). Ook bespraken we haar gedrag in de kudde. Stond ze liever alleen, had ze 1 of meerdere maatjes? Stond ze aan de buitenkant van de groep of juist in het midden, groomde ze veel of juist niet. Hoe was ze als ze hengstig was. Allemaal zaken die helpen bij het uitzoeken van een passend middel voor Boo. Was er recent medicatie gebruikt en waren er entingen en/of wormenkuren gegeven waar ze wellicht op reageerde. Dat was niet het geval.”

Zelf herstellend vermogen

“Gedurende het inzetten van het gekozen homeopathische middel vroeg ik of ze zaken die veranderden bij Boo, op mentaal en fysiek gebied, met mij wilden delen, zodat we de vervolgstappen konden afspreken. De inzet van een passend homeopathisch werkt namelijk anders dan reguliere medicatie en complexmiddelen. Om gebruikers uit te leggen hoe homeopathie werkt vergelijk ik de werking met een metronoom. Het middel geeft een zetje aan het zelfherstellend vermogen, waardoor het net als een metronoom even gaat schommelen. Totdat er weer stilstand is moet er regelmatig even afgewacht worden alvorens het middel opnieuw in te zetten. Daarom is een contact met de homeopaat uitermate van belang.”

Rustiger

“Na drie weken werd Boo mentaal en fusiek rustiger op stal. Ze werd knuffeliger naar de eigenaren en de weidemaatjes en ook relaxter op wedstrijden. Het trappen in stal verdween. Het middel hoefde daarna niet meer ingezet te worden. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam van de merrie had zijn werk gedaan.”

Over Martine

Martine du Floo is bewegingsspecialist en homeopaat voor mens en dier, sportmasseur voor mens en paard en craniosacraal therapeut voor paarden. Haar expertise is holistisch, verbindend en ze zet haar kennis in om zowel mens als dier in een goede balans te krijgen. www.martinedufloo.nl