Willem Greve - Highway M TN
CHIO Rotterdam 2023
© DigiShots
Willem Greve - Highway M TN CHIO Rotterdam 2023 © DigiShots DigiShots

Willem Greve: “Het gaat goed met Grandorado T.N.”

Springen CHIO Rotterdam

Willem Greve en Highway TN wisten voor het eerst, op weergaloze wijze, de Longines Grote Prijs 1.60m van CHIO Rotterdam op hun naam te schrijven. De organisatie blikt met de ruiter terug op zijn prestatie. 

Advertisement

Nieuwe planning

Willem Greve was door het dolle heen na de overwinning: “Ik was echt, echt, echt oprecht heel erg blij. Vorig jaar zat het niet mee en dit jaar wilde ik gaan knallen. Helaas loopt het anders dan gepland door de blessure van Grandorado T.N. Er moest dus een nieuwe planning komen en die was op Rotterdam gericht.

‘Iets mooiers bestaat niet’

Willem kwam als laatste starter de ring in. Op dat moment waren er maar drie foutloze ritten. Om te winnen moest hij alles geven en dat deed hij. “De één na laatste oxer werd slecht gesprongen en ook ik had daar wat geluk. Als je wint, ben je natuurlijk altijd blij, maar als je als laatste starter in de barrage in je eigen land de Grote Prijs wint. Iets mooiers bestaat niet. Ik was extra blij was omdat ik voor mijn gevoel deze overwinning na alle tegenslag echt even nodig had.”

Grandorado TN aan de betere hand

Met zijn andere toppaard Grandorado TN gaat het beter. “ Het goed gaat met Grandorado T.N. Hij lijkt oké, maar hij krijgt de rust die hij verdient. Volgend jaar zijn de Olympische Spelen en dat is nog ver weg. Daar gaan we ons in alle rust op richten”.

Bron: CHIO Rotterdam / De Hoefslag

Foto: Digishots