Willem Greve - Highway M TN
The Dutch Masters 2021
© DigiShots
Willem Greve - Highway M TN The Dutch Masters 2021 © DigiShots

Nederlandse springruiters winnen met weergaloze foutloze rondes EEF Series Manheim

Springen

In de eerste competitiewedstrijd van de EEF Series in Mannheim wisten de Nederlandse springruiters de overwinning mee naar huis te nemen. Op driesterren niveau over 1,50m wisten Willem Greve, Kevin Jochems en Loewie Joppen een dubbele foutloze ronde te rijden. 

Advertisement

Spannende barrage

Willem met Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek), Kevin met Flying Jackie (v. Nabab de Reve) en Loewie met Havel van de Wolfsakker Z (v. Hos d’O) wisten beide omlopen alle balken in de lepels te laten. Vierde ruiter Frank Schuttert kwam in de eerste ronde niet aan de start. In de tweede ronde reed hij zijn Hawaii-S (v. Inshallah de Muze) de ring binnen. Nederland zou een barrage tegen Spanje rijden. De laatste ruiter, Sergio Alavarez Moya, maakte meerdere springfouten en daarmee was de winst binnen.

Competities 

Er zijn twee soorten competities waar TeamNL aan de start komt. De EEF Series over een hoogte van 1,50m onder begeleiding van bondscoach Vincent Voorn is een reeks wedstrijden op driesterren niveau. Onder leiding van Jos Lansink komen de springruiters in de Nations Cup aan de start over 1,60m niveau. 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots