Kevin Jochems - hier met Emmerton
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Kevin Jochems - hier met Emmerton World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Kevin Jochems en La Costa de snelste in CSI4* 1,55m in Vejer de la Frontera

Springen

Een aantal Nederlandse combinaties zijn afgereisd naar Vejer de la Frontera om deel te nemen aan de Sunshine Tour. Negen combinaties wisten foutloos te blijven in de Grote Prijs over 1,55m. Kevin Jochems reed zijn twaalfjarige merrie La Costa (v. Gitano) in 40,91 seconden over de finish en eiste daarmee de eerste plaats op.

Advertisement

Podium 

Kevin werd op de hielen gezeten door de Ier Michael G Duffy en de Brit Scott Brash. Duffy reed zijn Clitschko 17 (v. Christian) in 41,29 seconden over de eindstreep. De derde plaats was voor Brash die zijn Hello Valentino (v. Diamantino) in 41,42 seconden een foutloze ronde liet springen. Frank Schuttert had zich met Gream (v. Verdi TN) ook geklasseerd voor de barrage. De combinatie kreeg twaalf strafpunten en wed uiteindelijk negende.

Nederlands succes

Eerder vandaag wisten meerdere Nederlandse combinaties zich in de prijzen te springen. Sanne Thijssen werd achtste in het 1,40m met Mascotte of the Paddocks (v. Corland). In dezelfde rubriek werden Doron Kuipers en Diacco-Blue (v. Diarado) tiende na een foutloos parcours. In het 1,45m wist Pieter Keunen het beste Nederlandse resultaat te boeken. Hij zat in het zadel van Jerome (v. Berlin) en werd daarmee zesde. Robin Bril reed Uptons Tribon naar de achtste plaats. 

Bron: Equnews

Foto: Digishots