Harrie Smolders - Monaco N.O.P.
FEI Nations Cup Final Barcelona 2022
© DigiShots
Harrie Smolders - Monaco N.O.P. FEI Nations Cup Final Barcelona 2022 © DigiShots DigiShots

Nations Cup finale gaat om 15.00 uur van start

Springen

Afgelopen donderdag was het spannend of TeamNL zich kon kwalificeren voor de Longines FEI Jumping Nations Cup Final op zondag. De Nederlandse ruiters zijn daar in geslaagd en zullen vandaag de finale rijden in Barcelona.

Advertisement

Reserveruiter ingezet

Om 15.00 uur gaat de rubriek met 32 combinaties van start. Maikel van der Vleuten start als eerste ruiter met startnummer vier met zijn Beauville Z N.O.P. (v. Bustique). Als twaalfde start Marc Houtzager. Hij is ingezet nadat Johnny Pals zich heeft teruggetrokken voor de finale. Marc zal deze wedstrijd rijden met Holy Moley (v. Verdi TN). Jur Vrieling en Long John Silver 3 (v. Lasino) hebben startnummer twintig. Als laatste Nederlandse ruiter verschijnt Harrie Smolders in de ring. Als 23e combinatie staat hij op de startlijst met Monaco N.O.P. (v. Cassini II).

Unieke prestatie

Naast de Nederlandse ruiters zullen de teams van Frankrijk, Ierland, Spanje, België, Zwitserland, Duitsland en Groot-Brittannië vandaag aan de start verschijnen. Onze Nederlandse springruiters kunnen voor een unieke prestatie zorgen als ze, net zoals vorig jaar, weten te winnen. Nog nooit eerder won een land de Nations Cup finale twee jaar rij. De wedstrijd is middels een livestream te volgen, klik hier

Bekijk hier de startlijst. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots