Sanne Thijssen - Con Quidam RB
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Sanne Thijssen - Con Quidam RB ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

WK Herning | Tevreden TeamNL na eerste dag: “Met een goed gevoel naar de komende dagen”

Springen WK Herning

Woensdagochtend begon voor onze Nederlandse springruiters het eerste onderdeel van de ECCO FEI Wereldkampioenschappen springen met de jacht. TeamNL, dat bestaat uit Jur Vrieling, Maikel van der Vleuten, Sanne Thijssen en Harrie Smolders, liet al goed zien wat ze waard is en kijkt met optimisme naar het tweede onderdeel van de landenwedstrijd, waarvan de eerste manche donderdag verreden zal worden. 

Advertisement

“Hij sprong echt heel goed”

Jur Vrieling en zijn Long John Silver (v. Lasino) mochten het spits afbijten voor Nederland. Met een tijd van 87.66 seconden en één springfout kwamen zij uiteindelijk uit op 91.66 seconden, wat goed was voor de 64e plaats. “Ik weet dat ik niet de snelste ben met Long John, maar ik heb geprobeerd een vlak parcours te rijden. Jammer van die fout, maar dat is dan maar zo. Hij sprong echt heel goed, en ik moet het sowieso hebben van morgen en overmorgen, dus we gaan proberen dan een nul-rondje te rijden”, vertelt hij. 


Jur Vrieling - Long John Silver ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots - DigiShots

“Heel tevreden”

Daarna was het de beurt aan Maikel van der Vleuten en zijn Beauville Z N.O.P. (v. Bustique), die vanaf de eerste meter aanvallend het parcours binnen kwamen rijden. Zij wisten als enige Nederlandse combinatie foutloos te blijven en reden het parcours in een tijd van 82.99 seconden uit, wat ze de veertiende plaats opleverde. “Ik was heel tevreden, het verliep allemaal goed. In de aanloop naar dit WK hebben we eraan gewerkt om hem zo fit mogelijk te krijgen. Als zo’n eerste onderdeel dan goed lukt, dan bevestigt dat het goede gevoel dat we op voorhand hadden. Ik ga met een goed gevoel naar de komende dagen”, vertelt Maikel. 


Maikel van der Vleuten (NED) - Beauville Z ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots - DigiShots

“Volgens plan”

Helaas ontstond er ook bij WK-debutante Sanne Thijssen en haar Con Quidam RB (v. Quinar Z) een springfout. Ze wisten het parcours op hoog tempo, dat ze goed vast wisten te houden, af te leggen in een tijd van 82.74 seconden, maar kwamen, door die fout, uiteindelijk op 86.74 seconden uit, wat goed was voor de 36e plaats. “Eigenlijk verliep alles wel volgens plan. Hij liet zich tot aan het einde goed rijden. Dat foutje was echt jammer, maar wat de tijden betreft liep Con Quidam vooraan mee. Hij is heel gedreven en haalt vermogen uit snelheid, dus bij hem moet ik dat tempo ook hoog houden”, vertelt ze na afloop. 


Sanne Thijssen - Con Quidam RB ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots - DigiShots

Herpakt

Als laatste was het de beurt aan Harrie Smolders en Monaco N.O.P. (v. Cassini II) om te laten zien wat ze in huis hebben. In het begin van het parcours maakten ze een fout, wat ze vier strafseconden opleverden, maar daarna wisten ze zich goed te herpakken en een nette ronde te rijden. Met een eindtijd van 86.12 seconden kwamen ze op de 34e plaats te staan. 


Harrie Smolders - Monaco ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots - DigiShots

Top drie

De top drie bestond dit onderdeel uit Julien Epaillard en Caracole de la Roque met 79.08 seconden op één, Scott Brash en Hello Jefferson met 79.54 seconden op twee en Martin Fuchs en Leone Jei met 79.79 seconden op de laatste podiumplek. 

Programma landenwedstrijd springen

De beste drie resultaten per land uit deze eerste wedstrijd, in het geval van TeamNL dus de resultaten van Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders en Sanne Thijssen, tellen alvast mee voor het teamresultaat. Donderdag staat de eerste manche van het tweede onderdeel op het programma. De beste tien teams en de top 60 van het individuele klassement mogen daarna door naar de tweede en laatste manche, die op vrijdag verreden zal worden.

Bekijk hier alle startlijsten en uitslagen van het WK in Herning

Bron: De Hoefslag

Maikel van der Vleuten (NED) - Beauville Z
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Sanne Thijssen - Con Quidam RB
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Jur Vrieling - Long John Silver
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Harrie Smolders - Monaco
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots