Iris Michels - Bugano de l'Abbaye
CH Deurne 2022
© DigiShots
Iris Michels - Bugano de l'Abbaye CH Deurne 2022 © DigiShots DigiShots

EK springen Young Riders Oliva | TeamNL vijfde in Landenwedstrijd

Springen

Iris Michels, Skye Morssinkhof en Mel Thijssen reden alle drie twee foutloze tweede manches vandaag in de landenwedstrijd voor de Young Riders op het EK in Oliva. Daarmee steeg het team van Vincent Voorn na de eerste manche met twee plaatsen. “Ze hebben vandaag abnormaal goed gereden”, blikt Voorn terug.

Advertisement

“Er werd vandaag gruwelijk sterk gereden. Mijn amazones waren goed bij de les en hebben abnormaal goed gereden. Het lukte alleen niet meer om een medaille te pakken omdat we in de eerste manche teveel onnodige fouten opliepen.”

Toch is hij erg tevreden met de vijfde plaats. “Ze hebben veel waardevolle dingen geleerd, waar ze in de toekomst zeker wat aan gaan hebben. Dat geldt zeker voor Iris en Skye. Mel en Vincent stappen nu over na de senioren, voor hun was een medaille misschien een mooie afsluiting geweest.”

Iris Michels

Iris Michels was de eerste Nederlander en reed een foutloze ronde. Met haar totaal van 14.10 punten heeft ze zich geplaatst voor de finale zondagochtend. Ze staan nu op de 28e plaats in de tussenstand. “Iris reed in de eerste manche iets te relaxed. Daardoor liep ze tijdsfouten op na de laatste hindernis, maar haar paard sprong abnormaal goed. Vandaag waren ze denk ik een van de beste combinaties. Ze waren echt heel sterk.”

Skye Morssinkhof

Skye Morssinkhof deed wat van haar verwacht werd en reed G-Vingino-Blue zonder fouten rond. Daardoor hield ze Nederland in de race voor een goede klassering. Meer haar score van 11.36 (18e) heeft ook zij zich geplaatst voor de individuele finale. “Ze reed vandaag echt met het mes tussen haar tanden en reed geen millimeter te veel.”

Vincent Dings

Vincent Dings’ resultaat uit de eerste wedstrijd en de eerste manche telden duidelijk mee voor het team. In de tweede manche tikte Cream Couleur Z er drie balken af. Daarmee was voor het team nog alles mogelijk, maar voor de sterk presterende Vincent betekende het dat hij zich niet plaatste voor de individuele finale.

Mel Thijssen

Mel Thijssen kwam met haar fijn springende Cartolana 2 foutloos over de finish. Ze wist dat ze daarmee een goede dienst had bewezen voor het team. Ook mag Mel, lid van het KNHS Talententeam, zich opmaken voor de finale. Ze staat op de twaalfde plaats in de tussenstand en is daarmee de hoogstgeplaatste Nederlander.

Het goud ging vandaag naar België. De Duitsers wonen zilver en de Britten zakten vandaag van de eerste plaats terug naar het brons.

Bekijk hier de resultaten

Bron: KNHS

Foto: Digishots