Maurice Tebbel - Don Diarado
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Maurice Tebbel - Don Diarado World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Maurice Tebbel neemt afscheid van Don Diarado en Chacco’s Son

Springen

Aan het einde van het jaar maakt Maurice Tebbel bekend dat twee paarden zijn stallen hebben verlaten. Zijn olympiade paard Don Diarado (v.Diarado) vertrekt naar de stallen van de familie Müter. 

Advertisement

Onverwacht

Maurice schrijft op zijn Instagram: “Na 10 jaar samen te zijn geweest, heeft Don Diarado vandaag onze stal verlaten. Voor ons was dit een onverwacht en zeer moeilijk afscheid. Sinds we hem als tweejarige ontdekten, hebben we samen de weg afgelegd van onze eerste springwedstrijd tot de Olympische Spelen. Alleen al in 24 van de 29 rondes dit seizoen bleef hij zonder springfout. Overwinningen in de GP in Hagen, Opglabbeek en de Nations Cup in Sopot, 2e plaats in de 4* GP in Mannheim & de Nations Cup in St. Gallen, 3e plaats in de 5* GP van de GCT in Samorin, beste Duitse teamresultaat op de Olympische Spelen in Tokio en vele andere top 10 klasseringen op 5* niveau werden dit jaar behaald.”

Sportief pensioen

De ruiter moet in 2022 nog een paard missen, de hengst Chacco’s Son (v.Chacco-Blue) gaat met sportief pensioen. Maurice en de hengst waren onderdeel van de Duitse kampioensploeg tijdens het Europees kampioenschap van 2017. Verder won het duo ook al zilver op het EK Young Riders en voegde ze daar twee overwinningen aan de Nations Cup aan toe.

Bron: Equnews

Foto: Digishots