Jeroen Dubbeldam - Forever SFN
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Jeroen Dubbeldam - Forever SFN Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots Leanjo de Koster

CSI Gorla Minore I Tweede prijs voor Jeroen Dubbeldam en Forever SFN

Springen

Jeroen Dubbeldam werd nipt tweede in de 1.45m-proef op het CSI Gorla Minore. Hij stuurde zijn Forever SFN (v. Azteca VDL) foutloos en binnen 64,66 seconden de baan door. De ruiter moest plaats maken voor de Zwitserse Pius Schwizer en zijn paard Bakatina de Beaufour (v. Ogano Sitte). Zij waren met 64,20 een fractie van een seconde sneller.

Advertisement

Mel Thijssen net buiten podium

Mel Thijssen viel met Cartolana 2 (v. Catapult 7) helaas buiten de top drie. De combinatie was 0,27 seconden langzamer dan de Amerikaanse Rebecca Conway en Jersey Girl (v. Careful). Ook Leon en Mans Thijssen reden mee in de proef. Ze werden respectievelijk elfde en veertiende. Een andere Nederlander die ook aan start kwam, was Daan van Geel. Hij werd met zijn Escobar (v. Air Jordan Z) 25ste. Niels Kersten en Gillion ES (v. Lamm de Fetan) belandden ten slotte op de 43ste plaats.

Betere combinatie

Dat Forever SFN het in zich heeft om op internationaal niveau mee te draaien, wist Jeroen afgelopen juni al. Hij vertelde toen in een video van het Springpaarden Fonds Nederland: “Als ik naar Forever SFN kijk, dan word ik heel blij. Ik krijg hem steeds beter naar mijn hand gezet, en dat is heel belangrijk voor het hogere werk. Ik moet hem natuurlijk wel in zijn waarde laten. Het is en blijft een levend beest. Maar als we iets beter op elkaar ingespeeld zijn, vormen we een betere combinatie. En dat begint er nu aan te komen.”

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots