Jeroen Dubbeldam - Forever SFN
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Jeroen Dubbeldam - Forever SFN Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots Foto: Digishots

Jeroen Dubbeldam over Olympische Spelen 2021: "Alles is mogelijk"

Springen
Advertisement
"Als ik naar Forever SFN (v.  Azteca VDL ) kijk, dan word ik heel blij," vertelt Jeroen Dubbeldam in een video van Springpaarden Fonds Nederland. "Ik krijg hem steeds beter naar mijn hand gezet, en dat is heel belangrijk voor het hogere werk."

"In waarde laten"

"Het is natuurlijk niet zo dat hij daarvoor geen goed paard was. Dat is hij altijd geweest. Hij heeft hele goede resultaten behaald met Rob Heijligers en als hij niet talentvol was geweest, hadden we hem niet gekocht. Ik had alleen wat moeite met de manier waarop hij door het parcours heen ging. Dat kan per ruiter verschillen." "Ik moet hem natuurlijk wel in zijn waarde laten. Het is en blijft een levend beest. Maar als we iets beter op elkaar ingespeeld zijn, vormen we een betere combinatie. En dat begint er nu aan te komen."

"Alles is mogelijk"

Op dit moment is Oak Grove's Carlyle (v. Casall Ask) Dubbeldam zijn eerste paard. En mocht dit paard niet behouden worden voor de Olympische Spelen in Tokio 2021, is het niet uitgesloten dat Forever SFN het stokje van hem kan overnemen. "Als ik bijvoorbeeld terugkijk naar de tijd met Zenith, toen was Utascha SFN (v. Lux Z) in principe mijn eerste paard. Helaas werd die toen naar verkocht naar Qatar en Zenith was absoluut niet in beeld voor het niveau dat Utascha liep. Hij had zelfs nog nooit een 5* Grand Prix gelopen. Toch werd hij een jaar later wereldkampioen. Dus ja, alles is mogelijk. Het kan snel gaan." Bekijk de video hier.   Bron: SFN Foto: Digishots   [adrotate banner="861"]