Sanne Thijssen - Con Quidam RB
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Sanne Thijssen - Con Quidam RB World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Rob Ehrens: “Met glans door naar de volgende ronde”

Springen

De springruiters van TeamNL zijn in de eerste ronde van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final in Barcelona sterk van start gegaan. Foutloze ritten van Maikel van der Vleuten en Sanne Thijssen en een springfout voor zowel Willem Greve als Harrie Smolders brachten TeamNL op de derde plek met 4 strafpunten. Duitsland gaat met 2 strafpunten aan de leiding, gevolgd door gastland Spanje dat drie strafpunten liet noteren.

Advertisement

Vier mooie rondjes

“Met glans door naar de volgende ronde”, aldus een tevreden bondscoach Rob Ehrens. “De ruiters hebben alle vier prima gereden en de paarden sprongen goed. Er stond een mooie faire proef waarbij je wel goed op de tijd moest letten, want die stond scherp. Ik ben er blij mee dat we geen tijdfout hebben opgelopen. Het liep allemaal eigenlijk erg fijn en ik ben erg blij met vier mooie rondjes. We zijn nu een ronde verder en uit de degradatiezone. Het laagst geplaatste Europese land uit de Challenge Cup van morgenavond gaat degradeert uit de eerste divisie.”

Twee nulrondes

Maikel van der Vleuten zette met zijn Olympiade-paard Beauville Z als eerste voor TeamNL een mooie nulronde neer. Daarna kreeg Willem Greve met zijn ervaren Carambole een springfoutje. Sanne Thijssen bewees nog maar weer eens haar goede vorm van de afgelopen tijd door met Con Quidam RB eveneens fraai foutloos rond te gaan. Laatste starter Harrie Smolders kreeg met Monaco net als Greve een springfout aan de rijbroek.

Vertrouwen

“Gezien het seizoen en de input uit andere wedstrijden leek dit team de beste optie en ik ben blij dat het nu in deze ronde goed heeft uitgepakt”, vertelt Ehrens. “Behaalde resultaten zijn geen garantie, dat is nu eenmaal de springsport. Iedere wedstrijd is weer een nieuwe kans. Je wilt met het team pieken op het juiste moment en de ene keer lukt dat, maar de andere keer soms ook net niet. We gaan nu met vertrouwen zondag de tweede ronde.”

Verrassende uitslagen

De eerste ronde van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final kende een aantal verrassende uitslagen. Europees kampioen Zwitserland eindigde met 19 strafpunten op de twaalfde plaats en komt niet meer aan start in de finale zondag. Ook Engeland, Italië en Frankrijk stelden teleur. Canada en Oezbekistan kwamen elk met een team van drie ruiters aan start, maar wisten geen eindresultaat neer te zetten.

De beste 8 landen gaan door naar de finale op zondagmiddag. De overige zeven komen zaterdagavond tegen elkaar uit in de Challenge Cup. 

Klik hier voor de uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots