Maikel van der Vleuten - Beauville Z
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Maikel van der Vleuten - Beauville Z Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots DigiShots

Rob Ehrens: “Ik heb vertrouwen in de Nations Cup finale in Barcelona”

Springen

Nederland is een van de veertien landen die aanstaande vrijdag van start gaan tijdens de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final in Barcelona. Rob Ehrens heeft vijf combinaties geselecteerd. Willem Greve met Carambole, Harrie Smolders en Monaco, Sanne Thijssen met Con Quidam RB en Tokio’s bronzen medaillewinnaar Maikel van der Vleuten met Beauville Z. Kevin Jochems is vooralsnog reserve met Turbo Z. 

Advertisement

Drie ruiters die voor TeamNL in Barcelona in de FEI Landenfinale aan start komen maakten ook deel uit van het team van Ehrens bij de Olympische Spelen in Tokio, waar het team vierde werd.

Vetrouwen

Willem Greve zit nu in het team met de hengst Carambole. “Carambole is een paard met veel souplesse die de laatste tijd heel constant gepresteerd heeft”, vertelt Rob Ehrens. “Ik ken de ring in Barcelona goed. Daar staan de dikke oxers in het parcours kort uit de scherpe wendingen. Dan heb je paarden nodig die makkelijk springen. Dat kan Carambole. Dat geldt ook voor Monaco van Harrie Smolders, die de laatste weken echt in de flow is. Con Quidam RB van Sanne Thijssen kan uit alle standen springen en dat is ook zo met Beauville Z en Maikel van der Vleuten. Voor nood heb ik altijd Turbo Z van Kevin Jochems nog achter de hand. Dat is een paard met heel veel vermogen. Het is simpel. Als we vrijdagavond met gemak de tweede ronde halen, dan hebben we ook echt een kans in de finale. Ik heb vertrouwen in deze groep.”

Programma

Naast Nederland komen dit jaar de negen landen uit de eerste Europese divisie (België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Ierland, Italië, Noorwegen, Zweden, Zwitserland) aan start in de finale. Concurrentie komt er van de Verenigde Staten, Brazilië, Canada en gastland Spanje. Voor het Europese land dat als laatste eindigt is er volgend seizoen geen plek in Divisie 1, maar zal moeten strijden in de EEF Series. De landencompetitie van de European Equestrian Federation. 

Alle veertien landen verschijnen vrijdagavond met vier combinaties aan start. De beste drie resultaten per land tellen. De beste 8 landen gaan door naar de finale op zondagmiddag. De overige zes strijden zaterdagavond tegen elkaar uit in de Challenge Cup.

Hier verschijnen de startlijsten en uitslagen ter zijner tijd

Bron: KNHS

Foto: Digishots