Simon, hier nog onder Jeroen Dubbeldam
Simon, hier nog onder Jeroen Dubbeldam

Jeroen Dubbeldam’s en Beezie Madden’s Simon overleden

Springen

Simon (v. Mr. Blue) is gisteren op 22-jarige leeftijd overleden. Voordat de KWPN’er succes na succes boekte met de Amerikaan Beezie Madden, was Simon ook uiterst succesvol onder Jeroen Dubbeldam.

Advertisement

Extreem getalenteerd

“Hij was extreem getalenteerd en heel speciaal. Met hem wonnen we met team NL de Nations Cup in Aken en Rome en pakte ik de zege in de Wereldbeker in Verona. Ook wonnen we de prestigieuze Grand Prix in Canada op Spruce Meadows, voordat hij verkocht werd en zijn carrière voortzette met Beezie. Het nieuws van zijn overlijden is vreselijk verdrietig, maar ik ben enorm dankbaar voor de fantastische carrière met hem. Ik ben ook hel dankbaar dat hij van zijn pensioen heeft mogen genieten bij Madden Mountain”, aldus Jeroen Dubbeldam.

Iedereen gek op Simon

Simon en Beezie boekten vanaf 2012 talloze overwinningen, inclusief het winnen van de Wereldbeker finale in 2013. In dat jaar werd hij ook uitgeroepen tot USEF Horse of the Year. In 2014 werd de combinatie zevende in de Wereldbeker finale en een jaar later vierde. In dat jaar wonnen ze ook de HITS Million in Saugerties New York. Simon en Beezie startten vele keren in de Nations Cup-wedstrijden. In 2017 mocht Simon met pensioen. “Ik heb zoveel geluk gehad dat we samen zoveel succes hebben gehad vele jaren. Ons hele team was gek op hem. Ik ben de eigenaresse Mrs. Wexner enorm dankbaar dat ze mij gegund heeft dat Simon in mijn leven kwam en ook dat ze zo goed voor hem heeft gezorgd tijdens zijn pensioen”, was Beezie haar verdrietige reactie.

Bron: Facebook