Afbeelding

KWPN schrijft tien springhengsten in

Springen
Advertisement
Na afloop van het verrichtingsexamen van de 50-dagentest voor de driejarige hengsten en het 21-dagenonderzoek voor de oudere hengsten heeft het KWPN groen licht gegeven aan tien hengsten in de springrichting. De hoogste punten gingen naar de complete Cassini Gold-zoon Indian Gold (mv.Germus R) van Herman Seiger, die hem vorige week voor de helft aan Cees van den Oetelaar verkocht. De goed galopperende hengst presteerde de afgelopen weken zeer constant, galoppeert goed en laat zich zeer goed bewerken. Voor rijdbaarheid en instelling kreeg de patente schimmel dan ook negens. Hij kwam uit op 84,5 punten en was daarmee de beste.

Opvallende Toulon

Drie hengsten kwamen uit op een mooi puntentotaal van 82.5. Allereerst de scherpe, over veel vermogen beschikkende Toulon-zoon It’s A Dream (mv.Indoctro) van Herman Jacobs en Egbert Schep, evenals de over veel springkwaliteit beschikkende Iniesta Toen (Starpower Toen x Padinus) van fokker familie Flamma en Team Nijhof. Op datzelfde puntentotaal kwam ook de krachtig galopperende Dexter R-zoon Idextro (mv.Indoctro) van G. van Driel uit.

Goede vijfjarige Zambesi

In één klap kreeg de Heartbreaker-zoon Zambesi twee zonen goedgekeurd. Naast de uit een goede stam gefokte Impala SMH (mv.Cardento, 76.5 pToen) van fokker Minne Hovenga en mede-eigenaar Sjaak van der Lei is dat de heel complete Gomez Toen (mv.Verdi) van fokker H.J.H. Bonenkamp en mede-fokker Team Nijhof.  Deze atletische hengst behaalde 83 punten. Voor de derde hengst van Team Nijhof lukte goedkeuring net niet. De met veel vermogen springende Tallmann Toen (Toulon x Colman) had meer moeten overtuigen met zijn lichaamsgebruik en bascule op de sprong.

Hoge scores

Acht van de tien goedgekeurde springhengsten kwamen tot een score van boven de 80 punten. Dat lukte ook voor de uit de Sina-stam gefokte Idrigill (Kannan x Indoctro) van Jeroen Bakker (81 pToen.), de ongecompliceerde Van Gogh-zoon Innovation (mv.Contendro I) van Stal Horn en de interessante Denzel van ‘t Meulenhof-zoon Ipsthar (mv.Farmer) uit de bekende fokkerij van Geert Moerings (82 pToen.). Ook Illusion (Arezzo VDL x Ukato) van Egbert Schep, Cor van der Linden en Joop van Uytert voldeed ruimschoots aan de eisen. Hij werd met 78 punten ingeschreven. Bron: Jenneke Smit voor Hoefslag. Overname zonder schriftelijke toestemming én bronvermelding niet toegestaan Foto: Leanjo de Koster - DigiShots