Skye Morssinkhof - G-Vingino-Blue
NK Springen 2020
© DigiShots
Skye Morssinkhof - G-Vingino-Blue NK Springen 2020 © DigiShots

NK Springen l Winnaar Junioren Skye Morssinkhof: “Ik was al aan het feestvieren”

Springen

”Ik was al zeker van de titel in het NK Junioren en was ik in gedachten al een beetje aan het feestvieren. Daardoor was ik er met mijn hoofd niet meer helemaal bij en kreeg ik met Checkpoint Chacco een springfout”, analyseerde Skye Morssinkhof na afloop van haar rit die haar met dat paard de titel had moeten bezorgen. 

Advertisement

Skye was al zeker van een medaille nadat zij met G-Vingino Blue (v. Zirocco Blue) foutloos had gereden en op een totaal van 4.93 p. was geëindigd. Op dat moment goed voor een derde plek achter haarzelf en Mans Thijssen met Hello (v. Alano). En toen Mans in de tweede manche van de finale wedstrijd met Hello negen strafpunten had verzameld was Skye al zeker van goud. De vraag was alleen met welk paard.

G-Vingino Blue

Dat werd dus uiteindelijk G-Vingino Blue. “Ik had gewoon op gevoel moeten blijven rijden en had tijdens mijn rit niet moeten gaan nadenken”, nam Skye zichzelf duidelijk kwalijk. Het zilver ging naar Marie Sandell met Gubano (v. Guidam Sohn), die van een vijftiende plek in de openingswedstrijd opklom via een zevende plek in de tweede kwalificatie naar het podium. 

Het brons was voor Amber van Marle met Gregorius van de Vrendt (Emilion x Corland). Meike Zwartjes, die met Twister de la Pomme (Darco x For Pleasure) als klassementsleidster aan de derde wedstrijd begon, zakte terug naar de achtste plek in de eindstand. 

Door: Jacob Melissen 

Foto: DigiShots