Jeroen Dubbeldam en Zenith.
Jeroen Dubbeldam en Zenith. Foto: Remco Veurink

Kijktip: Documentaire Jeroen Dubbeldam en Zenith

Springen
Advertisement
Het EK in Aken in 2015 is het hoogtepunt van Jeroen Dubbeldam als het gaat om zijn springcarrière met Zenith (v. Rash R). De samenwerking tussen ruiter en paard is vereeuwigd in een documentaire.

Wereldkampioen

Het wereldkampioenschap in Caen in 2014 is het tweede hoogtepunt van de springruiter en Zenith. Daar won Dubbeldam de individuele titel en de landenwedstrijd met het team. 'Als onervaren paard scoorde hij meteen 100 procent. Dat heb ik zelfs met De Sjiem niet meegemaakt.' Dubbeldam werd wereldkampioen na de ruiterwissel.

Eigenaar

Bij het afscheid van het toppaard vorig jaar op Indoor Brabant stond Dubbeldam een grote verrassing te wachten. Hij kreeg namelijk te horen dat hij de officiële eigenaar van het springtalent is. Zenith staat samen met Olympisch kampioenspaard De Sjiem bij Dubbeldam thuis in Weerselo in de wei.

Donderdag en zondag

Vandaag, donderdag 17 december om 23.00 uur en zondag 23 december om 10.00 uur, zendt Ziggo Sport een documentaire uit over Zenith. De documentaire heet Zenith: van Hero to Zero. Bron: De Hoefslag Foto: Remco Veurink