Afbeelding
Foto: Wilma Frentz

Brons voor Madelon Stegeman: “Hij wilde eerst nieteens over een balkje!”

Springen

Begin februari werd Madelon Stegeman (12) derde op het Gelders kampioenschap met haar 6-jarige T’hogelands Eljo. Ondanks dat ze een iets meer ervaren pony zochten, raakte ze verkocht aan de knappe vosruin.

Advertisement

“Hij was 3,5 jaar oud toen ik hem kreeg, dus dat was niet helemaal de bedoeling, haha! Maar ik heb hem verder helemaal zelf opgeleidt, super leerzaam”, vertelt Madelon Stegeman aan Hoefslag. “Toen hij bij mij kwam was hij zadelmak, het begin was dus al gemaakt. We starten nu L2 dresuuur en hebben en onze punten voor het M1. Daarnaast springen we 70cm en we zijn klaar voor het 80cm.”

“Eljo kon totaal niet springen op het begin. Hij vond het niet leuk om over een balkje heen te gaan, maar dat is inmiddels gelukkig helemaal goed gekomen.” De twee zijn dus actief in beide disciplines.

Gelders kampioenschap en Hippiade

Wat is hun hoogtepunt? “Onze derde plaats op de Gelderse in het 70cm, en dat we ons vervolgens selecteerden voor de Hippiade. Op de Gelderse stond hij er geweldig aan, hij deed precies wat ik van hem vroeg. Op de Hippiade was hij tijdens het losrijden ook top, waarna we ons door een goede ronde selecteerden voor de barrage. In de barrage was hij iets te fanatiek, iets te enthousiast. Hij zat in de verkeerde galop, en ik kreeg hem niet goed terug naar draf. We raakten toen helemaal het ritme kwijt, dat was heel jammer.”

Gelukkig kijkt Madelon er wel goed op terug. “Ja, ik eindigde wel met een glimlach. Ik was super trots dat we meededen en ons geselecteerd hebben voor de barrage. Het was onze eerste Hippiade samen, dus dan mag je met zo’n resultaat zeker niet klagen!”

Madelon en Eljo maken zich momenteel klaar voor de overstap naar het 80cm. “Daarna zou ik graag nog 90cm met hem willen springen én naar de Z-dressuur. We gaan zien wat de toekomst ons brengt!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Wilma Frentz