Willem Greve - Grandorado TN N.O.P.
Jumping Amsterdam 2024
© DigiShots
Willem Greve - Grandorado TN N.O.P. Jumping Amsterdam 2024 © DigiShots DigiShots

Jumping Amsterdam | Willem Greve en Grandorado TN weer back on track met winst in 1,50m: “Hij springt en voelt als vanouds”

Springen Jumping Amsterdam

Het weekend van Willem Greve was perfect. De sympathieke ruiter reed fantastisch met Highway TN tijdens de Telegraaf Prijs op vrijdag en werd zaterdag tweede tijdens zijn 5*-debuut met Pretty Woman van ’t Paradijs in de Grote Prijs. Zondag was het de hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) die de rubriek over 1,50 op zijn naam schreef. 

Advertisement

Dubbel nul

In de rubriek over 1,50m kwamen 39 combinaties aan de start waarvan er zeven doordrongen naar de barrage. Het was extra spannend toen er na vijf starts maar één combinatie dubbel nul had gesprongen. Als zesde starter reed Frank Schuttert de de Verdi-zoon Gream binnen, maar als snelste combinatie met vier strafpunten werd hij derde. Willem Greve kwam als laatste de piste binnen rijden met Grandorado TN. De hengst is geblesseerd geweest en weer in opbouw naar het hoogste niveau. De groot galopperende hengst maakte het verschil op de laatste lijn waarin hij 0,37 seconden sneller was dan de Belg Olivier Philippaerts die met Precious Dwerse Hagen (v. Cornet Obolensky) tweede werd. 

‘Hij springt en voelt als vanouds’

Willem Greve was uiteraard super trots op zijn hengst: “Ik reed helemaal niet hard”, gaf hij toe. “Als ik derde was geworden was het mij ook goed geweest. Het gaat nu om de opbouw van Grandorado en Amsterdam is weer zijn eerste vijfsterrenconcours. Hij springt en voelt als vanouds, dat is het belangrijkste. Maar hij maakt zulke grote stappen in die laatste lijn, dat liep zo makkelijk op 8 galopsprongen, dat we de rubriek nog wonnen ook.”

Bron: Jumping Amsterdam

Foto: Digishots