Henrik von Eckermann (SWE) - King Edward
FEI World Cup Final Omaha 2023
© Digishots
Henrik von Eckermann (SWE) - King Edward FEI World Cup Final Omaha 2023 © Digishots

Henrik van Eckermann grote winnaar GTL Rome, Harrie Smolders blijft aan de leiding

Springen

De Global Champions Tour van Rome kende maar liefst 11 barrage rijders. De druk lag hoog voor de Nederlandse springruiters Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten die de eerste en tweede plaats bezitten in de tussenstand. 

Advertisement

Ongebruikelijke fout Monaco N.O.P.

Maikel van der Vleuten kreeg met Beauville Z N.O.P. (v. Bustique) vier strafpunten in het basisparcours. Bij de laatste hindernis van de driesprong kwam de ruin tekort. Uiteindelijk kostte het de combinatie geen punten en blijven ze op de tweede plaats in het tussenklassement. Harrie Smolders kreeg een ongebruikelijke fout met Monaco N.O.P. (v. Cassini II) waarna hij besloot op te geven. De combinatie gaat nog aan de leiding in het tussenklassement. 

Twee combinaties in 42,27 gefinisht

Elf combinaties kwamen aan de start waarvan vier combinaties foutloos wisten te blijven. Wereldkampioen Henrik von Eckermann was met zijn razendsnelle King Edward (v. Edward) de overtuigende winnaar. In 41,26 seconden galoppeerden ze over de eindstreep. Tweede werd de Duitser David Will die finishte in 41,46 seconden. De derde plaats werd gedeeld door twee ruiters. Zowel Peder Fredricson als Andreas Schou finishten in 42,27 seconden. 

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots