Margo Timmermans en Catch Me
Margo Timmermans en Catch Me Foto: Uwe Graffenberg - Graffity

WK Working Equitation | Zesde plaats voor TeamNL: “Genoten van dit geweldige WK!”

Sport

Het WK Working Equitation 2022 zit erop. Vier dagen lang hebben Margo Timmermans, Eline van Koningsveld-Baerts, Kelly van Gent, Ton Duivenvoorden en hun paarden zich in Les Herbiers, Frankrijk, ingezet voor Nederland. Zaterdag werd het laatste onderdeel van het kampioenschap verreden; het runderwerk. Vóór het runderwerk stond Nederland op de zevende plaats, maar dankzij de inzet van het gehele team wisten ze toch nog te stijgen naar een mooie zesde plaats met in totaal 245 punten. Portugal werd de terechte winnaar van het kampioenschap. Spanje en Frankrijk eindigden op plaats twee en drie en maakten daarmee het podium compleet.

Advertisement

“We werkten goed samen”

Kelly van Gent en haar Jocko mochten zaterdag voor Nederland het spits afbijten. “Dit is een spelletje dat ons op het lijf geschreven is. Ik had de blonde koeien, welke heel snel waren en graag met de hele kudde over de lijn wilden rennen. We werkten met het hele team goed samen, maar helaas kreeg ik mijn koe niet in de pen. Deze eerste run was wel een goede voorproef voor de rest van de dag!”, vertelt Kelly. 


Kelly van Gent en Jocko - Foto: José Houtman


Kelly van Gent en Jocko - Foto: José Houtman

“Mijn dag kon niet meer stuk”

Daarna was het de beurt aan Margo Timmermans en haar Catch Me (v. Dreamcatcher). Zij wisten de voor hun aangewezen koe binnen de tijd de pen in te drijven met de hulp van de andere combinaties uit het team. Hun tijd van 175.03 seconden leverde Nederland 22 punten op. “Met de koeien hadden we een super tactiek toen ik aan de beurt was”, vertelt ze. “Catch is niet heel vlug, maar zaterdag had hij een job die hij echt super uitvoerde. We vingen mijn koe, dus mijn dag kon meteen al niet meer stuk!”


Margo Timmermans en Catch Me - Foto: Uwe Graffenberg - Graffity

“Genoten”

Als derde was het de beurt aan Ton Duivenvoorden en zijn Epona’s Staccato (v. Kazahr). “Voor mij is het runderwerk het koningsnummer van de Working Equitation. Het vereist volledige controle over je paard en een goede dosis teamwork. In wezen is het runderwerk de basis van deze sport. Het ging goed, maar we hadden ontzettend lastige en snelle koeien, waardoor het niet lukte om mijn koe de pen in te drijven. Het WK was ontzettend goed georganiseerd en ik heb genoten van de ongelofelijk goede paarden en deelnemers!”, vertelt hij.


Ton Duivenvoorden en Epona’s Staccato - Foto: José Houtman

“Een super resultaat”

Eline van Koningsveld-Baerts en haar Fitterdier’s Zafira Dona (v. Special D) kregen als laatste de kans om punten binnen te slepen voor Nederland. “Zaf ging er echt voor! Tot drie keer toe waren we dicht bij de pen, maar helaas lukte het steeds net niet. Voor mij maakt het geen verschil, want ze is en blijft een droompaard. Ik vond dit een onbeschrijfelijke ervaring en heb genoten van dit geweldige WK. Het is mooi dat we dit hebben mogen meemaken en vind dat we met z’n allen een super resultaat hebben behaald”, vertelt ze. Dit kampioenschap was ook meteen de laatste wedstrijd van Eline en haar ‘Zaf’. Ze hoopt nog lang van haar merrie te kunnen genieten, maar zal niet meer met haar van start gaan in de topsport. 


Eline van Koningsveld-Baerts en Fitterdier’s Zafira Dona - Foto: Uwe Graffenberg - Graffity


TeamNL - Foto: José Houtman

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto’s: Uwe Graffenberger - Graffity & José Houtman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding