Harrie Smolders - Bingo du Parc
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots
Harrie Smolders - Bingo du Parc World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots digishots

Longlist (Para)dressuur en springen WK Herning bekend

Sport WK Herning

In het Deense Herning vindt van zes tot en met veertien augustus het WK dressuur, para-dressur, springen en voltige plaats. de KNHS maakt de longlist bekend. De definitieve selectie wordt 20 juli bekend gemaakt. Die van de voltige is al eerder bekend. De bekendmaking vind plaats bij de stallen van Jos Lansink.

Advertisement

Springen

Voor het springen staan de volgende ruiters op de longlist. Michael Greeve met Fyolieta (v. Carambole), Willem Greve met Grandorado TN ( Eldorado van de zeshoek), Hessel Hoekstra met Icoon VDL (v. Bubalu VDL), Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero ( Quidam de Revel) en Sterrehof’s Dante N.O.P. (v. Canturano I ). Verder zien we Patrick Lemmen met Exit Remo (v. San Remo), Johnny Pals met Zarkava Hero Z ( v. Zandor Z) en Sanne Thijssen met Con Quidam (v.Quinar) en Hi There (v. Nabab de Reve). 

Harrie Smolders staat maar liefst met drie paarden op de lijst. Bingo du Parc (v. Mylord Carthago), Darry Lou (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en Monaco (v. Cassini II). Maikel van der Vleuten heeft zich geplaatst met Beauville Z (v. Bustique) en Jur Vrieling staat met twee paarden erop. Met Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue) en Long John Silver 3 (v. Lasino)

Dressuur

In de dressuur zien we Hans Peter Minderhoudt met Glocks Dream Boy (v.Vivaldi), Denise Nekeman met Boston STH (v. Johnson), Karen Nijvelt met Elysias (v. Jazz) en Emmelie Scholtens met Indian Rock (v. Apache). Dinja van Liere staat op de lijst met haar twee toppaarden Hermes (v. .Easy Game) en Hartsuijker (v. v.Johnson). Dan hebben we Marieke van der Putten met Torveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) en Thamar Zweistra met haar schimmel Hexagon’s Ich Weiss.

Para-dressuur

In de Para-dressuur zien we Annemarieke Roling met Doo Schufro (v.Doolittle), Britney de Jong met Caramnba (v. Tuschinski), Maud de Reu met Webron NOP (v. Sir Sinclair). Dan zien we nog Frank Hosmar met Alphaville N.O.P (v. Sandreo) en Guetta (v. Sandreo). Lotte Krijnsen met Rosenstolz (v. Rotspon), Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi en nieuwkomer Demi Haerkens met EHL Daula (v. Gribaldi)

In 2006 en 2014 was er goud voor de springruiters. In 2010 voor de dressuur en in 2018 voor de para-dressuur. De vierspanrijders wonnen goud in 1998, 2002,2010 en 2014.

Bron: KNHS