Frank Hosmar - Alphaville NOP
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Frank Hosmar - Alphaville NOP NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

De para-dressuur ruiters presteren goed in Grote-Brogel

Dressuur

In het Belgische Grote-Brogel is een internationale para-dressuur wedstrijd aan de gang. Vanmorgen ging de Grade V van start. Frank Hosmar was hier heer en meester. Met Alphaville N.O.P ( v. Sandreo) reed hij met 73.95% naar een eerste plaats. Met Guetta ( v. Sandreo) eindigde hij op de derde plaats met 71.82%. Britney de Jong maakte met Caramba (v. Tuschinski) het hele podium oranje. Met 72.55% behaalde ze zilver.

Advertisement

Grade IV

Ook in de Grade IV was het podium oranje. Demi Haerkens reed haar EHL Daula (v.Gribaldi) naar de eerste plaats met 73.62%. Ze werd op de voet gevolgd door Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) met 73.85%. Derde werd Neel van klei-Schakel met Edison (v. Vivaldi).

Grade III

In de Grade IV is Nederland oppermachtig. Plaats 1 tot en met 4 kleurt oranje. Dan volgt er een Belg gevolgd door weer drie Nederlanders. Ook bij de Grade III is het bijna een Nederland podium. Op 1 vindenLotte Krijnsen met Rosenstolz (v. Rotspon) gevolgd door Maud de Reu met Webron N.O.P. (v.Sir Sinclair).

Grade II

In de Grade II is Duitsland heel sterk. Die vinden we op plaats een en drie. Op twee staat Loes Cevaal met Happy Hero II (v. Hohenstein). 

De wedstrijd is tevens een observatie voor het WK Herning later dit jaar. Alle uitslagen vind je hier.

Bron: De Hoefslag