Military Boekelo 2019
© DigiShots
Military Boekelo 2019 © DigiShots DigiShots

Janneke Boonzaaijer succesvol in Strzegom: “Zeer tevreden”

Sport

Afgelopen weekend werd in het Poolse Srzegom en internationale eventingwedstrijd verreden. Voor Nederland kwamen daar enkele ruiters aan de start. De CC12*-S verliep voor Janneke Boonzaaijer zeer succesvol. 

Advertisement

Foutloos

Met Mirage, een achtjarige merrie van de hengst Brandon reed ze een goede dressuurproef. Met 71,02%, 29 strafpunten, stond ze na de dressuurdag op een vierde plaats. Ook met Krek-Mora G (v. Decor Ferdinand) reed ze een goede proef. Voorlopig zesde met 31 strafpunten. Het springen leverde bij de meeste ruiters niet al te veel problemen op. Een enkeling zag wel wat balken naar beneden gaan, maar de meeste wisten foutloos rond te komen. Ook Janneke reed beide paarden foutloos naar het einde.

Binnen de tijd

In het licht heuvelachtige Strzegom , was het moeilijk om de cross binnen de tijd te rijden. Dit lukte maar twee ruiters, waaronder Boonzaaijer met Mirage. Hierdoor bleef de combinatie op hun dressuurscore staan, wat de winst opleverde in de korte twee ster. Ook Krek-Mora G ging goed en foutloos door de cross. Met deze merrie was ze net buiten de tijd en moest ze 0,8 strafpunten optellen bij hun dressuurscore. Uiteindelijk bleek dit goed te zijn voor de derde plaats.

Tijdfout

Ook in de lange twee ster behaalde Boonzaaijer een podiumplaats. Met de negenjarige I’m Special N reed Janneke weer een foutloze cross binnen de tijd. Echter nu had ze in het springen een kleine tijdfout, waardoor ze 0,4 strafpunten moest optellen bij haar dressuurscore. Uiteindelijk goed voor een derde plaats met 32,3 strafpunten.

Drukke wedstrijd

Het was een drukke wedstrijd voor Janneke. Ook in de lange driester verscheen ze aan de start. Deze cross bleek niet de makkelijkste. Bijna de helft van de ruiters moesten vroegtijdige de cross verlaten. Boonzaaijer ging met Bouncer goed door het terrein. Wel iets buiten de tijd, maar verder ging het vlekkeloos. Helaas vielen er in het springparcours drie balken naar beneden. Toch was dit alles voldoende voor een tweede plaats.

In de lange vierster eindigde Merel Blom met Vesuve D’aveyron (v.Jaguar Mail) op de vijfde plaats.

Bron: De Hoefslag