Annemijn Tans en Brenish Amora
Annemijn Tans en Brenish Amora Foto: Sarah Kroger

Annemijn Tans: “Internationale wedstrijden rijden is mijn ultieme droom”

Sport

Samen met haar zevenjarige Brenish Amora (v. Bijsterhof’s Diamond) en negenjarige Jaroma’s Sunny (v. Amor) timmert Annemijn Tans hard aan haar weg in de sport. Hoewel de amazone ervan droomt om de internationale dressuursport in te gaan en hier fanatiek voor traint, maakt ze voor de afwisseling ook graag een sprongetje.

Advertisement

Verkoop

Annemijn vormt nu zo’n twee jaar een combinatie met Amora en heeft sinds eind vorig jaar ook Sunny onder het zadel. “Sunny was voorheen van mijn nichtje, maar ik ben hem eind vorig jaar gaan rijden met het oog op de verkoop. Uiteindelijk hebben we besloten om daar nog mee te wachten, omdat hij het zo goed doet in de sport. De komende tijd mag hij dus nog even bij ons blijven”, vertelt ze.

Afwisseling

Waar vele ruiters en amazones ervoor kiezen om zich op één discipline te richten, houdt Annemijn zich met zowel de dressuur- als de springsport bezig. “Ik kreeg altijd dressuur- en springles, dus zo ben in eigenlijk in beide disciplines blijven hangen. Met Amora richt ik me voornamelijk op de dressuursport, omdat zij het springen soms nog wat spannend vindt. Ze is ontzettend lief, maar kan wat schrikkerig en sensibel zijn. Met Sunny moet ik nog wat meer wedstrijdervaring opdoen zodat we elkaar meer gaan vertrouwen, maar hij toont al veel talent voor het springen en heeft er duidelijk plezier in. Hij heeft een stuk minder last van spanning dan Amora en loopt overal heel gemakkelijk langs.”


Annemijn en Jaroma’s Sunny - Foto: Hilde Jorritsma

Ultieme droom

Nu de amazone haar startbewijs voor de Z-dressuur op zak heeft, komt haar droom van internationale wedstrijden rijden steeds dichterbij. “Amora en ik zijn flink aan het oefenen voor ons Z-debuut. Internationale wedstrijden rijden is voor mij echt de ultieme droom, dus het is leuk om daar steeds dichter bij in de buurt te komen. Met Sunny rijd ik momenteel L1-dressuur en spring ik rond de 70 à 80cm, maar het lijkt me met hem ook leuk om nog wat verder te komen voordat hij eventueel verkocht gaat worden!”, sluit ze af. 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto’s: Hilde Jorritsma / Sarah Kroger

Afbeelding