Tessa de Roon en Giel PF
Tessa de Roon en Giel PF Foto: Foto4U

Tessa de Roon Grand Prix-startgerechtigd: “Dit is toch wel een droom die uitkomt”

Dressuur

Wat begon met wedstrijden rijden bij de pony’s groeide uit tot een succesvolle carrière in de dressuursport; Tessa de Roon timmert al jarenlang hard aan haar weg richting de top. Ze leidde haar twaalfjarige Giel PF (v. Houston) zelf op tot de Zware Tour, zet momenteel de puntjes op de i om binnenkort haar Grand Prix-debuut te maken en hoopt met haar jonge paarden in de toekomst dezelfde weg te bewandelen.

Advertisement

Droom

Tessa groeide op met paarden en was op jonge leeftijd al helemaal weg van de dressuursport. “Ik reed vroeger al wedstrijden met mijn pony’s en leidde mijn eerste eigen paarden op tot het Z2 en ZZ-Zwaar. Toen ik Giel acht jaar geleden kocht, was hij pas net zadelmak en nog ontzettend groen. Ik ben hem zelf verder gaan opleiden en hoewel hij vanwege zijn bouw soms wat moeite heeft met de verzameling, pakt hij alles super goed op. Hij zet zich altijd voor de volle honderd procent in. Ik train al van jongs af aan wekelijks bij Marije de Lange, train nu zo’n vijf à zes jaar bij Laurens van Lieren en train sinds vorig jaar ook bij Emmelie Scholtens, waardoor we enorm vooruit zijn gegaan. We zijn momenteel Grand Prix-startgerechtigd en zetten nu de puntjes op de i om binnenkort ons debuut te maken. Dat is toch wel een droom die uitkomt”, vertelt ze.


Tessa en Giel PF - Foto: CW mediasolutions

Jonge paarden

Naast Giel heeft Tessa nog twee jonge paarden op stal staan, waarmee ze dezelfde weg richting de top hoopt te bewandelen. “Een goede kennis van mij heeft een aantal jaar geleden een heel leuk merrieveulen aangekocht met het idee dat ik haar zou opleiden en uitbrengen. Marilyn Morka (v. Ferdeaux) is inmiddels zes jaar oud en hoewel ze niet altijd de makkelijkste is, pakt ze alles ontzettend goed op onder het zadel. Ze loopt momenteel op Z2-niveau, maar is in de training al een stukje verder en schopte het in de selecties voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden tot de tweede ronde, dus daar ben ik ontzettend trots op. Daarnaast heb ik nog een driejarige van Painted Black x Negro op stal staan, die ik in mede-eigendom heb met haar fokker en mijn goede kennis. Haar ben ik nu rustig zadelmak aan het maken, dus ik ben benieuwd of zij eventueel ook potentie gaat tonen voor het hogere werk.”


Tessa en Marilyn Morka - Foto: Demi van Reeven fotografie

Mooie kans

De aankomende maanden krijgt Tessa nog een ander jong paard van Vitalis op stal én zal ze haar baan als verpleegkundige verruilen voor een baan in de paarden. “Ik ga in loondienst bij een opstartend bedrijf dat zich zal richten op het trainen en uitbrengen van jonge paarden, dus daar kijk ik enorm naar uit. Het is natuurlijk spannend om zo’n stap te zetten, maar het is tegelijkertijd ook een hele mooie kans”, sluit ze af. 


 Tessa en Marilyn Morka - Foto: Made by Jessy

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto’s: Foto4U / CW mediasolutions / Demi van Reeven fotografie / Made by Jessy

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding