Afbeelding
Foto: Sanne Wiering

PAVO Cup: My Blue Hors Santiano maakt alle verwachtingen waar

Fokkerij

Op papier viel My Blue Hors Santiano bij iedere fokker op, al vanaf het moment dat hij voor de eerste keer werd voorgesteld op de hengstenkeuring. Een zoon van Sezuan uit de moeder van Edward Gal’s voormalige topper Glock’s Zonik. Om van te smullen. Inmiddels lijkt de fraaie hengst zich ook onder het zadel helemaal waar te maken, getuige zijn winst in de PAVO Cup bij de vijfjarige.

Advertisement

Geweldig gevoel

Renate van Uytert stelde de hengst prachtig voor, eigenlijk zoals we van haar gewend zijn. Na afloop vertelde ze dat ze het zenuwachtigst was tijdens het overrijden door Eva Möller. “Als je aan het rijden bent, dan ben je veel minder zenuwachtig. Ik weet wat voor geweldig gevoel hij geeft tijdens het rijden en hoopte natuurlijk dat Eva dat ook zo zou voelen”, vertelt de amazone. 

Geen twijfel

Er was geen twijfel mogelijk. Ook Eva was laaiend enthousiast over de mogelijkheden van Blue Horse Santiano. De hengst verraste haar positief. “Toen ik hem zag lopen, vroeg ik me af hoe hij in de aanleuning zou zijn”, vertelt ze. “Maar het gevoel is echt top. Hij is zacht in het contact en fijn te rijden.”

Blue Horse Santiano heeft na deze overwinning goede papieren om hoge ogen te gooien tijdens het WK voor jonge paarden, waar hij samen met Renate voor Denemarken zal uitkomen. 

Montrachet, zoon van Toto Jr

Glock’s Toto Jr.-zoon Montrachet (vm Tuschinski) ging onder Saskia van Es met de hoogste punten richting het overrijden. Eva gaf de ruin een 9 voor het overrijden. “Het is een heel werkwillig paard dat een goed gevoel geeft. Op dit moment is er wat verschil tussen de linker- en de rechtergalop. Dat mag bij een jong paard, maar dat neem ik wel mee.” Adri van Erp ontvangt voor het fokken van Montrachet, de beste ruin in deze finale, een fokkerspremie namens de Vrienden van het KWPN.

Danielle Heijkoop

Danielle Heijkoop presenteerde Mac Toto USB, een andere zoon van Glock’s Toto Jr (vm Jazz). Hij kreeg 80 punten voor het overrijden. “Dit paard beweegt heel sterk en heeft heel veel potentieel. Op dit moment in zijn groei heeft hij wel wat moeite met het contact.”

Bron: KWPN | Hoefslag