Jochie (v. Eebert)
Jochie (v. Eebert) Nicole Lieuwen

Drie hengsten goedgekeurd bij KGPS

Fokkerij

Drie hengsten hebben hun dekbrevet ontvangen bij KGPS (Klassiek Gelderlander Paarden Stamboek). Ojochie (v. Eebert) en NCy Viganó (v. Herbie) werden direct goedgekeurd op de hengstenkeuring en showdag bij Manege de Fruithof in Heteren. Black Beauty (v. Bento) werd daar later via een thuiskeuring aan toegevoegd. 

Advertisement

Het Klassiek Gelderlander Paardenstamboek is sinds 2019 officieel erkend. Het doel van het stamboek is om cultureel erfgoed en de genetische biodiversiteit van het veelzijdige warmbloedpaard in stand te houden. 

Ojochie

De driejarige Ojochie (v. Eebert) werd op de hengstenkeuring en showdag van het Klassiek Gelderlander Paardenstamboek ingeschreven met 83 punten. De chique driejarige vos overtuigde in de gangen, waarin vooral de natuurlijke bewegingsafloop in de draf opviel. 

NCy Viganó

NCy Viganó (stamboeknaam Nancie) werd met 78 punten ingeschreven. Dit is een hengst met een zeer mooi type en een indrukwekkend front, die met veel souplesse door de baan gaat. NCy Viganó is een vierjarige zoon van de KGPS-gekeurde Herbie (v. Ahoy) uit moeder Violancie (KWPN-ster van Lorton uit Ancie keur, pref, sport(tp) van Tamborijn).

Black Beauty

Via een thuiskeuring werd Black Beauty, voorheen Boris, aan de fokkerij toegevoegd. De 12-jarige gitzwarte hengst is een zoon van de IHW-gekeurde hengst Bento uit Noramanda van Heineke uit Amanda, een keurmerrie van Rentheer.  

Black Beauty is ingeschreven met een totaal van 80 punten. De hengst heeft een zeer mannelijke uitstraling en staat fraai in het type. De bovenlijn is sterk en het beenwerk spijkerhard. De draf wordt met veel afdruk en schoudervrijheid getoond. Daarnaast heeft Black Beauty altijd in vrijheid mogen dekken, maar hij liet zien dat hij ook op stal en op het erf zeer goed ‘in het gareel’ te houden is. 

Erkenningen

Drie hengsten die al bij een ander stamboek zijn goedgekeurd, zijn nu ook voor het KGPS erkend. Het gaat om de bij het KWPN-goedgekeurde Gelderse hengst Matiz (v. Eebert), AES-goedgekeurde palomino Marquis (v. Edmundo) en AES-goedgekeurde Caesar ter Linden (v. King), die al een hele staat van dienst heeft in de fokkerij. 

Caesar ter Linden is een homozygoot zwartbonte hengs, AES-goedgekeurd en stamt af van de platenbonte King (v. Purioso) uit Lianne, een dochter van Ferro uit een moeder van Samber. 

Bron: Persbericht

Foto: Nicole Lieuwen