Vai Bruntink - Cum Laude
Jumping Zwolle 2019
© DigiShots
Vai Bruntink - Cum Laude Jumping Zwolle 2019 © DigiShots DigiShots

KWPN-hengst Cum Laude goedgekeurd bij Hannoveraner Verband

Fokkerij

De 11-jarige goedgekeurde KWPN-hengst Cum Lade (v. Apache) was ondertussen al goedgekeurd bij het Oldenburger stamboek. Nu voegt hij nog een stamboek toe aan het rijtje: het Hannoveraner Verband. Dit maakt Iron Spring Farm bekend via hun website.

Advertisement

Amerikaanse eigenaren

Eerder dit jaar werd Cum Laude verkocht naar de Amerikaanse Iron Spring Farms. Daarvoor werd hij in Nederland opgeleid door Vai Bruntink en Maura Knipscheer. Onder Vai was de hengst succesvol in de (internationale) Lichte Tour. In die tijd werd er niet veel met hem gedekt, gezien er rekening gehouden moest worden met zijn wedstrijdschema. Nu stelt de Iron Spring Farm de hengst voor bij verschillende stamboeken.

Nog beter aanbieden

Bij het Hannoveraner Verband kreeg Cum Laude negens voor impuls en elasticiteit, zijn nek en zijn type. Ook kreeg hij achten voor de algehele impressie, stap, het hoofd, zadelpositie en het frame. Zijn totaalscore kwam uit op een 8.16. “We zijn onwijs blij dat Cum Laude nu is goedgekeurd bij het Hannoveraner Vernband en Oldenburger stamboek, naast zijn KWPN-goedkeuring”, aldus Mary Alice Malone, eigenaresse van de Iron Spring Farm. “Nu kunnen we zijn bloedlijn, bewegingen en super karakter aan nog meer Noord-Amerikaanse fokkers aanbieden.”

Bron: Iron Spring Farm

Foto: DigiShots