Newman
KWPN Eerste bezichtiging 2020 
© DigiShots
Newman KWPN Eerste bezichtiging 2020 © DigiShots DigiShots

GLOCK’s Toto Jr en Emerald van ‘t Ruytershof topaanvoerders eerste bezichtiging KWPN

Fokkerij

GLOCK’s Toto jr is topaanvoerder van de eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring voor dressuurpaarden. Bij het springen is dit Emerald van ‘t Ruytershof. De hengstenkeuring vindt in december plaats in Ermelo, en kan gevolgd worden via de livestream van KWPN TV en Clip My Horse TV.

Advertisement

Meeste dressuurhengsten

In totaal zijn er 489 hengsten aangemeld voor de eerste bezichtiging. Hieronder 1888 springhengsten en 282 dressuurhengsten. Opvallend meer dressuurhengsten dan springhengsten dus. Verder zullen er in totaal 19 hengsten van de Gelderse fokrichting voor de jury worden gepresenteerd. 

Toto jr topaanvoerder

GLOCK’s Toto Jr. heeft de meeste zonen op de hengstenkeuring met maar liefst 24 hengsten. Bij de springhengsten is Emerald van ‘t Ruytershof de topaanvoerder met zes nakomelingen. Bij de Gelderse hengsten is er meer variëteit in vaderpaarden. In totaal worden er hengsten van zestien verschillende vaderpaarden aangeboden in deze fokrichting. 

Livestream, maar publiek ook welkom

Het programma begint dagelijks vanaf 8.00 uur met de beoordeling van het exterieur en beweging op het straatje. Na de lunch, vanaf circa 13.15 uur uur,  vervolgt het programma met het vrijbewegen/vrijspringen. Zoals het er nu uitziet is publiek toegestaan, maar de keuring is ook te volgen via de livestream. Uiteraard worden de coronavoorschriften opgevolgd. 

Bekijk hier de groepenindeling.

Bron: KWPN

Foto: Digishots