Renate van Uytert van Vliet - Just Wimphof
KWPN Hengstenkeuring 2020
© DigiShots
Renate van Uytert van Vliet - Just Wimphof KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots Foto: Digishots

Eerste bezichtigingen KWPN gratis te volgen

Fokkerij
Advertisement
De eerste bezichtigingen van de kWPN-hengsten gaan alweer bijna van start. Vanaf 26 november tot en met 10 december staat alles in het teken van de nieuw aangemelde hengsten op het KWPN-centrum in Ermelo. De beoordelingscommissie start met de dressuurhengsten, gevolgd door de Gelderse en de springhengsten.

Data

De nakeuring van de springhengsten vindt plaats op 10 december en die van de dressuurhengsten op 17 december 2020. In totaal zijn er bijna 500 hengsten aangemeld voor de eerste bezichtiging. Daarvan zijn er bijna 300 dressuurhengsten aanwezig. Zij zijn verdeeld van donderdag 26 november tot en met woensdag 2 december. Donderdagavond 3 december komen de zeven Gelderse hengsten in de baan en van donderdag 3 tot en met woensdag 9 december zijn de ruim 200 springhengsten aan de beurt.

Livestream

Alles is live te volgen via de gratis livestream op KWPN.tv: zowel het straatje als de verrichting in de couloir. Daarnaast wordt via de livestream aangegeven welke paarden eventueel te koop zijn.

Topleveranciers

Apardi domineert als topleverancier bij de springhengsten. Hij heeft zeven nakomelingen die deelnemen aan de eerste bezichtiging. Just Wimphof leverde met 15 nakomelingen de meeste dressuurhengsten aan. Er doen twee nakomelingen van Edmundo mee aan de eerste bezichtiging van de Gelderse hengsten. Verder hebben al deze hengsten een andere vader.   Bron: KWPN Foto: Digishots [adrotate banner="995"]