Afbeelding

Finale Subli Cup op openingsdag Jumping Amsterdam

Fokkerij
Advertisement
Van 24 tot en met 27 januari staat ‘The Diamond Edition’ van Jumping Amsterdam op de kalender. De eerste dressuurrubriek die tijdens de zestigste editie van Jumping Amsterdam wordt verreden is de finale van de Subli Cup. Voor de finale van deze competitie voor jonge dressuurpaarden hebben combinaties zich middels een aantal selectiewedstrijden kunnen plaatsen.

4-jarige dressuurpaarden

Bij de 4-jarige dressuurpaarden komen Renate van Vliet met Johnny Depp, Vai Bruntink met Jatilinda of Jappelpup, Theo Hanzon met JFK, Emmelie Scholtens met Joe en Geert-Jan Raateland met Salvador aan de start.

5-jarige dressuurpaarden

Ook voor de finale bij de 5-jarige dressuurpaarden worden de beste vijf combinaties uitgenodigd. Dit zijn volgens de tussenstand: Bart Veeze en Imagine, Quinty Vossers met Inferno, Femke de Laat met Resims Invito, Theo Hanzon met Igitur v/h Goorhof en Febe Van Zwambagt met In Design. Veeze schreef vorig jaar met Imagine (v Dream Boy) de finale bij de 4-jarige paarden op zijn naam.

Springsport

Traditioneel is de donderdag van Jumping Amsterdam grotendeels gereserveerd voor combinaties uit de basissport. Overdag staan er springrubrieken vanaf de klasse L tot en met ZZ op het programma. Deze springdag wordt afgesloten met 1.40m rubriek voor U25 ruiters. Deze rubriek is nieuw in het programma. In de avonduren trainen de dressuurruiters voor de Grand Prix en is de finale van de Subli Cup.

Paradressuur

Voor de paradressuurruiters staat op vrijdagochtend een kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy op het programma. Via twee selectiewedstrijden zijn negen combinaties geplaatst voor deze strijd. Onder de starters ook Sanne Voets en Frank Hosmar. Zij droegen bij aan het historische teamgoud dat de paradressuurploeg van TeamNL in 2018 op het WK in Amerika won.

KNHS Talententeam

Op zaterdagmiddag zal direct na de wereldbeker kür in de piste van Jumping Amsterdam bekend worden gemaakt wie het KNHS Talent van het Jaar 2018 is. Vorig jaar was dit Anne Meulendijks, maar zij maakt ook dit jaar kans op de titel. Op zaterdag komen de U25 springruiters nogmaals in actie en staat er ook een U25 dressuurrubriek op het programma.

Shows

Dit jaar zullen worden in de piste ook weer een aantal shows gegeven. Onder andere Gerard Joling en Britt Dekker maken hun opwachting, evenals het team van de shetlander Grand National. Zondagmorgen staat in het teken van de Jumpertjes kinderochtend, met spelletjes, clinics en ponyrijden. Kijk hier voor het complete programma van Jumping Amsterdam. Foto: Digishots