Edward Gal - Glock's Zonik
Nederlands Kampioenschap 2016
© DigiShots
Edward Gal - Glock's Zonik Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots

NK Dressuur I GP-winst voor Edward Gal tijdens comeback met Glock’s Zonik N.O.P.

Fokkerij
Advertisement
Edward Gal heeft met zijn KWPN-hengst Glock’s Zonik N.O.P. (v Blue Hors Zack) de Grand Prix gewonnen, het eerste onderdeel van het NK Dressuur Zware Tour. Ze noteerden een score van 76,630 procent. Een razend knappe comeback voor de combinatie die al enige tijd niet meer in de wedstrijdring verscheen.

Niet fit

Glocks’ Zonik was enige tijd niet fit, vertelde Edward Gal in een gesprek dat hij voor Hoefslag met oud-premier Jan Peter Balkenende had. “Na de Wereldruiterspelen in Tryon vorig jaar heeft hij een dip gehad. Wat dat precies geweest is, weten we niet. We hebben alles onderzocht, maar er was eigenlijk geen oorzaak te vinden. De laatste drie maanden gaat het weer heel goed.” Dat bleek ook in Ermelo waar Gal en de zwarte hengst geen grote steken lieten vallen. Hoogtepunten in de proef waren de uitgestrekte draf, de overgangen passage-piaffe-passsage en de drafappuyementen. De tweede plek was voor Hans Peter Minderhoud, die met Glock’s Dream Boy N.O.P. (v Vivaldi) een score van 75,652 noteerde.

Emmelie Scholtens

Emmelie Scholtens was met twee paarden naar Ermelo gekomen. Haar Grand Prix met Apache (v UB40) leverde een score van 74,870 procent op, wat goed was voor de derde plek. Met Desperado (v v Vivaldi) werd ze knap vijfde (achter Edward Gal en Glock’s Voice) met een percentage van 74,261 procent. Vorige week won de combinatie nog de kür op muziek van de Nations Cup-wedstrijd in het Franse Compiègne, met een percentage van maar liefst 81,585 procent.

Zware Tour

Zaterdag wordt de kleine finale van de Zware Tour verreden. Zondagmiddag staat de afsluitende kür op muziek op het programma. Uitslag Grand Prix, eerste onderdeel NK Dressuur 1. Edward Gal, Glock’s Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack), 76.630% 2. Hans Peter Minderhoud, Glock’s Dream Boy N.O.P (v. Vivaldi), 75.652% 3. Emmelie Scholtens, Apache (v. UB-40), 74.870% 4. Edward Gal, Glock’s Voice (v. De Niro), 74.261% 5. Emmelie Scholtens, Desperado (v. Vivaldi), 74.109% 6. Anne Meulendijks, Avanti N.O.P. (v. United), 73.935% Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen van het NK Dressuur. Bron: Hoefslag Foto: Digishots [adrotate group=”116”]