Severo Jurado Lopez - d' Avie
FEI World Championship Young Dressage Horses 2018
© DigiShots
Severo Jurado Lopez - d' Avie FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

WK voor Jonge Dressuurpaarden: d’Avie wint kwalificatie 7-jarigen

Fokkerij
Advertisement
Op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo won de Don Juan de Hus-zoon d’Avie zojuist de kwalificatie bij de 7-jarige paarden. Severo Jurado Lopez stelde de hengst voor en reed hem naar een percentage van 85,046 procent. Vorig jaar won de voshengst van Helgstrand Dressage onder Lopez het wereldkampioenschap bij de zesjarige paarden.

Top-3

Op de tweede plek eindigde Hesselha¸j Donkey Boy onder de Deense ruiter Jan Ma¸ller Christensen. Hij eindigde met een percentage van 84,884 procent. De derde plek was voor Total Hope OLD (v Totilas). De Noorse Isabel Freese reed de zwarte hengst naar een score van 82,184 procent. Total Hope is een zoon van Isabel Werths Weihegold OLD. In datzelfde jaar werd van hem ook een volle zus, Weihe Glück, geboren.

Twaalf finalisten

De eerste twaalf combinaties plaatsen zich vrijdag direct voor de finale op zondagmiddag. Onder hen de Gelderse hengst Henkie, een zoon van Alexandro P. Hij liep onder Adelinde Cornelissen naar een percentage van 81,254 procent en de zesde plek. Ook Dinja van Liere mag door naar de finale. Zij stelde de merrie Haute Couture voor, waarmee ze eerder dit jaar indoorkampioene werd in het ZZ-Zwaar. In Ermelo noteerde ze een score van 77,384 procent, die goed was voor de achtste plaats. Vorig jaar won deze combinatie de bronzen medaille op het WK voor Jonge dressuurpaarden bij de zesjarige paarden. Anne Meulendijks en Hot-Spot PB (v Dancer Forever) bereikten als twaalfde combinatie de finale (75,066 procent).

Overige combinaties

De overigen combinaties proberen zich via de kleine finale op zaterdag te plaatsen voor de finale. Daaronder ook Olga Boucher met Houdini la Haya (v Krack C),  Mara de Vries met Habibi DVB (v Don Schufro), Kirsten Brouwer met Cesar de Massa (v Rieto) en Dinja van Liere met Hermes (v Easy Game). Klik hier voor de volledige uitslag. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto: Digishots