Hesselhøj Donkey Boy van een andere planeet *video*

Hesselhøj Donkey Boy van een andere planeet *video*

0 698
Jan Moller Christensen Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2017 © DigiShots

Vijftien vijfjarige finalisten presenteerden zich voor jury en publiek op het Deense dressuurkampioenschap bij Blue Hors. Vier hengsten vielen op, maar Hesselhøj Donkey Boy is een klasse apart. Hij liet vier tienen en één 9,8 noteren.

De donkere hengst van ERA Dancing Hit werd voorgesteld door Jan Møller Christensen, net als op het WK Jonge paarden in Ermelo, waar hij brons behaalde dit jaar. De finale proef legde de combinatie in absolute stilte af; het publiek was als betoverd. Ook de jury was geïmponeerd en beloonde de hengst met louter tienen (voor stap, galop, rijdbaarheid en aanleg) en een 9,8 voor de draf.

Atterupgaards Botticellie (v. Benneton Dream) werd tweede met Severo Jurado Lopez. De Spaanse ruiter in Deense dienst had de hengst nog maar vijf weken onder het zadel, omdat Blue Hors hem net heeft aangekocht. Hij lijkt prima overweg te kunnen met de expressieve zoon van Benneton Dream. Het duo liet een ontspannen proef zien. De draf werd beloond met een 9,5, hij kreeg een 9,2 voor rijdbaarheid. Het totaal werd 8,88.

Severo Jurado bleef zijn baas Andreas Helgstrand met 0,02 punten voor. Deze reed de grote hengst Ferrari (v. Foundation) naar 8,86 punten. De balans kan nog iets verbeteren, maar hij laat vlotte gangen zien, met een energieke en tactmatige stap en ruime galop. De krachtige draf scoorde ook hoog.

Ook de vierde plek was voor Severo Jurado, nu met de talentvolle en elegante D’Avie (v. Don Juan de Hus). Een paar fouten in het galopprogramma drukten de score, maar deze gang kreeg wel een 9, net als de aanleg. Nu bleef het puntentotaal steken op 8,68. De jury was ook zeer gecharmeerd van de sterke galop en elastische stap. Een hengst met toekomst.

Uitslag finale vijfjarige dressuurpaarden Denemarken.

Heilines Danciera

Bij de zesjarigen regeerden de merries; zij bezetten de plaatsen 1 t/m 4. Heilines Danciera (v. Fürstenball) was de beste. Met Carina Cassoe Krüth was ze goed voor 9,10 punten. Ook de tweede plaats was voor deze amazone, nu met Red Diamant (v. Blue Hors Romanov, 8,92). Betina Jaeger mocht Floriscount-dochter Flora als derde opstellen (8,76).

Uitslag finale zesjarige dressuurpaarden Denemarken

Revolution

1,2 miljoen Euro-hengst Revolution van Helgstrand Dressage werd door Andreas Helgstrand naar het goud gestuurd bij de vierjarigen. De Rocky Lee-Rouletto-zoon kwam uit op een eindcijfer van 9,7. Hij kreeg eveneens vier keer een tien en daarnaast een 8,5 voor de stap. Ook zilver en brons waren voor Stal Helgstrand: For Emotion (v. Foundation) is verkocht aan Anna Kasprzak, maar werd in Randbol door Simone Pearce naar 9,16 punten gereden. Derde werd Zhaplin Langholt (v. Zonik), met 8,86.

Fiontini

Bij de zevenjarige won niemand minder dan drievoudig wereldkampioen Fiontini (v. Fassbinder) met opnieuw Severo Jurado. Met 88,910 bleef de expressieve bruine merrie ruim voor op Anne Toensegaard met de Trakehner ruin Kipling (v. Hofrat).

Uitslag finale zevenjarige dressuurpaarden Denemarken.

Bron: Ridehesten

Foto: DigiShots (archiefbeeld)

Reacties