Isabell Werth - Emilio 107
The Dutch Masters - Indoor Brabant 2018
© DigiShots
Isabell Werth - Emilio 107 The Dutch Masters - Indoor Brabant 2018 © DigiShots

Wereldbeker Lyon I Isabell Werth wint kür, ondanks ergernis over muziek

Fokkerij
Advertisement
Isabell Werth heeft tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Lyon zojuist de kür op muziek gewonnen. Haar proef met Emilio (v Ehrenpreis) werd door de jury beloond met een score van maar liefst 87.090 procent. Werth was tijdens haar kür met hele andere dingen bezig dan met paardrijden alleen. De amazone gebaarde meerdere malen hevig, wat erop zou duiden dat ze de muziek te hard vond staan. Deze herhaalde ergernis hield haar echter niet van de overwinning af.

Top-drie

Charlotte Dujardin reed haar Mount St. John Freestyle (v Fidermark) naar de tweede plek, met een score van 83.925 procent. De kür van Dujardin straalde, zoals we van haar gewend zijn, harmonie en ontspanning uit, maar er zaten toch wat hakkeltjes in. Daarnaast bolde de tienjarige merrie zich zo nu en dan teveel op, met name tijdens de piaffe. De derde plek was voor Frederic Wandres. De Duitser noteerde met zijn Duke of Britain (v Dimaggio) een score van 80.015 procent.

Licht even uit

Daar bleef Hans Peter Minderhoud, die vierde werd, met zijn elfjarige hengst Glock’s Dream Boy (v Vivaldi) net onder (79,725 procent). Tegen het einde van zijn kür ging het licht even uit, maar dat leidde de hengst geenszins af. ‘Wellicht dat Hans Peter Minderhoud daarom had gevraagd, om wat drama aan zijn proef toe te voegen,’ grapte Carl Hester, die namens de FEI het commentaar mocht verzorgen.

Nieuwe kür

Emmelie Scholtens reed met Desperado N.O.P. (v Vivaldi) in Lyon voor het eerst haar nieuwe kür op muziek. Met de aankondiging ‘het is op hele stoere muziek‘ had de amazone niets teveel gezegd. De bombastische klanken doen denken aan de filmmuziek van Pirates of the Caribbean. De combinatie maakt wat wat foutjes in de wisselseries, maar het actieve beeld wordt door de jury wel gewaardeerd. Scholtens eindigt op een keurige vijfde plek met een score van 79.440 procent.

Bijna zandhappen

Een speciale vermelding verdient de Franse Morgan Barbançon, die met haar Sir Donnerhall II op de negende plaats eindigde. De amazone reed een prima kür met een dito score (76.070 procent) maar liet de teugels na het afgroeten wel heel enthousiast vieren. De zoon van Sandro Hit schudde een totaal onverwachte reuzebok uit zijn mouw, die de Française gelukkig kundig uitzat. In de herhaling was het niet direct te zien, ‘maar de filmpjes zien we vanzelf op de social media verschijnen,’ voorspelde Hester. Kijk hier voor de complete uitslag van de kür op muziek. Bron: Hoefslag Foto: Digishots