Benjamin Werndl - Daily Mirror 9
FEI World Cup Final Gothenburg 2019
© DigiShots
Benjamin Werndl - Daily Mirror 9 FEI World Cup Final Gothenburg 2019 © DigiShots

Wereldbeker Grand Prix Göteborg: Werndl bovenaan, Fry knap tweede

Fokkerij
Advertisement
Benjamin Werndl heeft de Grand Prix van de Wereldbekerwedstrijd in Göteborg gewonnen. Charlotte Fry werd met de Zucchero-zoon Dark Legend van Van Olst heel knap tweede. De Duitse Werndl reed zijn Daily Mirror (v Damon Hill) naar een score van 77.587 procent. De jury beloonde de proef van de Britse Fry met een score van 76.413 procent. De derde plek was voor Cathrine Dufour en Atterupgaards Cassidy (76.348 procent). Die score was extra knap omdat het er even op leek dat de proef in de soep zou lopen toen de ervaren vosruin op de diagonaal de benen nam èn de amazone een stuurfout maakte.

Debuut Marc Peter Spahn

Marc Peter Spahn maakte zijn debuut in een Wereldbekerwedstrijd met zijn Friese Paard van het Jaar Elias 494 (v Jorn 430). De Belg reed een prima proef, waarbij de jurypunten uiteen liepen van 65,109% tot wel 68,370%. Elias kreeg na zijn optreden een luid applaus vanaf de tribunes. De combinatie eindigde op een heel keurige elfde plek met 67.217 procent.

Nederlandse deelname

Voor Nederland kwamen drie combinaties aan de start.  Daarvan was Margo Timmermans met Catch Me (v Dreamcatcher) de beste met een score van 68.391 procent en de achtste plek. Nars Gottmer reed zijn Apache-nakomeling Figaro naar de tiende plek (67.348 procent), Saskia Maertens en Legend Of Loxley (v Lord Loxley) vinden we terug op de twaalfde plek met 66.935 procent. Voor zaterdag staat in Zweden de kür op muziek op het programma. Ook voor de springruiters maakt de wedstrijd deel uit van de strijd om de Wereldbeker. Hier vind je de complete uitslag van de Wereldbekerwedstrijd in Göteborg  Bron: Hoefslag Foto: Digishots