WB-debuut voor ‘Paard van het jaar 2019’ Elias 494

WB-debuut voor ‘Paard van het jaar 2019’ Elias 494

Marc Peter Spahn - Elias 494
Marc Peter Spahn - Elias 494 EK Friese Paarden 2018 © DigiShots

Marc-Peter Spahn komt van 19 tot en met 23 februari in Gotenburg aan de start met de Friese hengst Elias 494. Voor de elfjarige zoon van Jorn is het zijn Wereldbeker-debuut.

Paard van het jaar 2019

Op de afgelopen Friese hengstenkeuring werd Elias verkozen tot ‘Paard van het jaar 2019’. De hengst kwam met Spahn al internationaal aan de start in onder andere Hagen, Hamburg en Fasterbo.  De ruiter startte zelf eerder al met twee Friese hengsten in het wereldbeker-circuit. In 2007/2008 was dat met Adel 357 en van 2009 tot en met 2012 was dat met Anders 451.

Doelen

“Verwachtingen heb ik helemaal niet, maar ik heb natuurlijk wel doelen”, steekt Spahn enthousiast van wal. “Mijn doel blijft altijd dat als ik met een Fries paard aan de start kom, om hem zo goed mogelijk voor te stellen. Zodat publiek en jury het aangenaam vinden om ernaar te kijken en misschien zelfs onder de indruk zijn van wat het Friese paard in staat is om te doen. Elias kan alles en het zou geweldig zijn dat hij daar presteert net als thuis. Het is een van mijn favoriete wedstrijden, ik heb er mooie herinneringen aan overgehouden. En omdat de eigenaars Zweeds zijn, kan ik me geen betere primeur bedenken dan om daar aan het Wereldbeker kwalificatiewedstrijden te beginnen.”

Genieten

“In 2018 en 2019 heb ik al vaker geprobeerd om een startplaats te bemachtigen voor verschillende Wereldbeker kwalificaties. Dat was zonder succes, maar nu mogen we gaan . Dus eerst gaan we vooral kennismaken met dit niveau en er volop van genieten. Paardrijden is begonnen als hobby, maar nu is het mijn beroep. Mijn beroep is keihard werken, maar dit zijn dan geweldige ‘uitjes’. Uitjes met een doel; het Friese paard op de kaart zetten”, besluit hij gedreven.

Bron: De Hoefslag

Reacties