Afbeelding
Foto4U

Imke Schellekens-Bartels stopt als bondscoach dressuur pony’s en children

Dressuur

Imke Schellekens-Bartels heeft aangegeven dat ze aan het einde van dit jaar stopt als bondscoach dressuur van de pony’s en children. Dit door haar eigen sportieve ambities en drukke werkzaamheden thuis.

Advertisement

Verschillende medailles

Imke Schellekens-Bartels werd in januari 2019 aangesteld als bondscoach dressuur voor de pony’s en children, als opvolger van Monique Peutz. De afgelopen jaren won Imke Schellekens met haar jeugdteams verschillende mooie medailles. Ze licht haar besluit toe: “Ik wil zelf heel graag weer internationaal gaan starten en daar heb ik nu de paarden voor. Dat wil ik dan wel zo goed mogelijk doen. Dat betekent dat ik een planning wil maken die past bij mijn paarden en niet de wedstrijden om mijn andere werk heen wil plannen. Daarnaast vraagt ook het bedrijf thuis en de begeleiding van onze leerlingen steeds meer tijd. En natuurlijk wil ik vooral voldoende aandacht hebben voor onze zoon Joep. Het wordt gewoon allemaal te druk.”

Veel plezier

“Ik heb het bondscoachschap met heel veel plezier gedaan. Het is geweldig om met zulke getalenteerde jeugdruiters te mogen werken. Dat ga ik echt enorm missen, maar ik moet mijn tijd anders in gaan delen.” 

Nog geen opvolger

Er is nog geen opvolger bekend gemaakt door de KNHS.

Bron: KNHS