Afbeelding
Arnd Bronkhorst/www.arnd.nl

Gouden Parzival (26) overleden; zijn indrukwekkende carrière met Adelinde Cornelissen in beeld *VIDEO*

Dressuur

Jarenlang maakten Adelinde Cornelissen en Parzival (v. Jazz) uit van de dressuur wereldtop. Van onhadelbaar paard ontpopte Parzival zich onder Adelinde tot een ware kampioen en vele medailles namen zij meer naar huis op internationale kampioenschappen. Adelinde liet donderdagavond weten dat haar oogappel, na 21 jaar samen te zijn geweest, is overleden.

Advertisement

“Hart is gebroken”

Op haar Facebook pagina liet ze het volgende weten: “Een diepe buiging voor Big boss Parzival. Ik voel me nederig en bevoorrecht dat ik jou heb leren kennen. Niet alleen door de kampioenschappen die je won, maar door de persoonlijkheid die je was. Het was een hele uitdaging om jou, als verlegen, achterdochtig en bang paard, vertrouwen te geven, maar toen dat wederzijds vertrouwen er was werden we echt een onafscheidelijk team. Parzival leerde me liefde, vertrouwen, respect, vriendschap, loyaliteit, passie, om alles uit het leven te halen, van de kleine dingen te genieten en om nooit om te geven. Dromen kunnen uit komen. Door hem ben ik de persoon die ik vandaag ben. Ik weet niet hoe ik verder moet zonder jou. Mijn hart is gebroken. Bedankt Parzival voor een geweldige reis samen en de fantastische herinneringen. Voor altijd in mijn hart.”

Medailles

Adelinde was docent Engels op een middelbare school toen ze doorbrak met Parzival tot de wereldtop. Tussen alle grootheden van dat moment verscheen zij met haar trailer op wedstrijd, maar pakte wel de titels. Adelinde en Parzival wonnen individueel zilver op de Olympische Spelen in Londen en brons met het team, verder wonnen ze goud en twee keer brons op de Wereldruiterspelen en daarnaast vier keer goud, drie keer zilver en twee keer brons op Europese kampioenschappen.Foto’s: Arnd Bronkhorst

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding