Adelinde Cornelissen, Parzival N.O.P.
Adelinde Cornelissen, Parzival N.O.P. Foto: Remco Veurink

Bijzonder hengstveulen voor Adelinde Cornelissen

Fokkerij
Advertisement
Vrijdag is er in de stallen van de familie Cornelissen een wel heel bijzonder veulen geboren. Het hengstveulen is een nakomeling ven Henkie uit een elitemerrie van Aqiedo. Met zijn afstamming behoort het veulen tot dezelfde stam als Adelinde Cornelissens toppaarden Parzival, Fleau de Baian en Governor. Daarbij werd het veulen ook nog eens op dezelfde dag geboren als Parzival, waardoor hij de toepasselijke naam 'Parzi' kreeg.

Parzival

De voskleurige KWPN ster-ruin Parzival geniet na zijn vele topprestaties sinds het najaar van 2016 van zijn welverdiende pensioen. Jerich Parzival, zoals de ruin voluit heet, is op Indoor Brabant 2017 voor de laatste keer aan het publiek getoond. Sindsdien geniet hij van zijn pensioen op stal bij Adelinde Cornelissen.

Beloftevolle lijn

Afgelopen jaar maakte Cornelissen in december haar Grand Prix-debuut met Parzival's volle broer Fleau de Baian. De negenjarige hengst werd zesde met 68,732%, na vele goede prestaties in de Subtop en de Lichte Tour. Ook Governor timmert aardig aan de weg in de Lichte Tour, waar hij afgelopen jaar nog de Indoorkampioenschappen won. Het veulen komt dus in ieder geval uit een goed presterende stam.

Vader Henkie

De Gelderse hengst Henkie (v. Alexandro P) is de vader van het pasgeboren veulen. Hij plaatste zich vorig jaar onder het zadel van Cornelissen voor de finale van het WK Jonge Dresuurpaarden met een gemiddelde van 8,76 als tweede voor de finale op zondag. Henkie noteerde een 9,2 voor de draf en een 9 voor perspectief. Vorig jaar werd de combinatie zesde op het WK in de finale voor 5-jarige paarden. Dat belooft dus nog wat voor Parzi. Zie hieronder een foto van de pasgeboren Parzi. https://www.instagram.com/p/CAyQFJelWhB/?utm_source=ig_web_copy_link Bron: Adelinde Cornelissen via Instagram Foto: Remco Veurink