Britt Dekker en Johnny TKJ
Britt Dekker en Johnny TKJ

Nieuwe aanwinst voor Britt Dekker: “Hij lijkt bijna nep!”

Dressuur

Britt Dekker was al drie jaar lang, sinds dat haar Friese paard Vito uit de sport ging, op zoek naar een andere Fries. Nooit kwam ze er een tegen waar ze voor viel, tot ze via via een video kreeg van de zesjarige sterhengst Johnny TKJ (Jehannes 484 x Norbert 444), ook wel bekend met onder de naam Brend Abe fan Galingastate. 

Advertisement

Britt is altijd al gek geweest op Friezen. “Ik vind ze ongelofelijk mooi en ze zijn super trouw. Het zijn eigenlijk een soort grote labradors.”

“Bijna nep”

“Vanaf het moment dat ik dat filmpje zag had ik een probleem: ik was opslag verliefd en hij ging geen seconde meer uit mijn hoofd”, vertelt Britt Dekker. “Johnny is ontzettend apart. Hij is extreem lief maar hij kan ook abnormaal lopen. En dan vergeet ik zijn manen en mega voorpluk te benoemen. Hij is echt een ster!”

“Als ik naar Johnny kijk lijkt hij bijna nep, zo mooi vind ik hem! Ik was vannacht om 01:00 uur gaan slapen en 04:00 uur alweer wakker. De stal gaat pas 7.30 open dus ik moest even wachten, maar ik wilde hem alweer zo graag knuffelen vanmorgen, haha!”

Johnny TKJ maakte met Hennie Roffel indruk in de dressuurring onder de naam Kop Jansen Jameson. Komend weekend stonden ze er nog heel goed voor bij de finale van de zesjarigen in de Young Friesian Dressage Competition. Hij bracht het in het Centraal Onderzoek bijna tot KFPS stamboekhengst.

Toekomst

“Johnny is Z1 startgerechtigd en ik ben van plan om hem voorlopig thuis te trainen. Ik ga pas op wedstrijd als alles goed genoeg gaat. Ik denk dat ik volgend jaar nog niet met hem ga dekken, maar misschien het jaar daarna wel.”

“Omdat ik hem niet in de war wil maken, wil ik zoveel mogelijk hetzelfde houden. Daarom heb ik veel videos van de vorige ruiter. Ik denk dat hij George in de toekomst af en toe kan gaan afwisselen met grote shows en wie weet komt er wel derde film… BLACKSTAR misschien? Maar zover is het nog niet hoor!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Iris van Meijl