Emmelie Scholtens - Indian Rock
CDI de Peelbergen 2022
© Digishots
Emmelie Scholtens - Indian Rock CDI de Peelbergen 2022 © Digishots digishots

NK Dressuur vandaag van start

Dressuur

Vandaag (donderdag) gaat het NK Dressuur in Ermelo van start. Vanaf vanmiddag worden de eerste proeven verreden voor de young riders, junioren, children, U25 en de Para-ruiters. 

Advertisement

Zaterdag en zondag

De Lichte en Zware Tour-rubrieken vinden plaats op zaterdag en zondag, net als het ZZ-Zwaar. In de Zware Tour verdedigt Edward Gal zijn titel niet, nadat onlangs bekend werd dat hij een jaar van rust in last. Deze week moest Hans Peter Minderhoud ook afmelden, omdat GLOCK’s Dream Boy N.O.P. niet fit is. De heren namen vorig jaar goud en zilver mee naar huis. Edward werd in totaal al twaalf keer kampioen in de Zware Tour.

Wie kampioen?

Dit jaar is er dus een nieuwe Nederlands kampioen in de Zware Tour. Dinja van Liere zal zeker een gooi naar de titel doen met Hermès. Vorig jaar won de combinatie brons. Verder komt ze ook met de iets minder ervaren Hartsuijker aan de start. Emmelie Scholtens is met Indian Rock ook zeker een combinatie om in de gaten te houden. Ze zijn pas twee keer op dit niveau gestart, maar noteerden al prachtige scores van boven de 74%. Ook met Desperado N.O.P. zal ze voor de titel gaan. Marlies van Baalen maakte met Go Legend DVB deel uit van het Olympische team in Tokio en werd vorig jaar vierde op het NK. Zij zal ook zeker gaan voor een medaille. De charmante combinatie Marieke van der Putten en Tørveslettens Titanium RS2 is ook te bewonderen. Thamar Zweistra start met wereldbeker-finalist Ich Weiss en Adelinde Cornelissen neemt zelfs drie paarden mee naar Ermelo. Zo zijn er nog veel meer klinkende namen te vinden op de startlijst

Het NK Dressuur is live te volgen via Clipmyhorse.tv en Paardensporttv.

Bekijk hier alle startlijsten en uitslagen.

Bron: NK-Dressuur/ De Hoefslag

Foto: Emmelie Scholtens met Indian Rock Digishots