Kirsten Brouwer - Foundation RR
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Kirsten Brouwer - Foundation RR Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots Leanjo de Koster

Kirsten Brouwer: ‘’Thuis is het allemaal piece of cake, maar op wedstrijd moet het natuurlijk écht gebeuren’’

Dressuur

Zondag reed Kirsten Brouwer in Den Hoorn voor de derde keer Grand Prix met de tienjarige hengst Foundation RR (v. United). De 70,54% die de combinatie behaalde was goed voor een tweede plaats.

Advertisement

‘’Dat kostte veel punten’’

‘’Het was pas zijn derde keer Grand Prix en het ging eigenlijk heel goed. Er zaten wel echt nog veel fouten in, dus er is nog veel ruimte voor verbetering. Maar ik ben heel blij dat hij nu dan toch al zo goed scoort! Het is een paard met drie hele goede gangen en op de series en appuyementen scoorde hij heel hoog. We hadden van die stomme fouten met binnenkomen en afgroeten. Daar raakte hij uit balans en dat kostte veel punten. Ook de overgang naar de draf aan het einde van de proef lukte niet echt. Daar komt gelijk de middendraf achteraan, dus dat zijn van die kleine dingen die veel punten kosten’’, vertelt Kirsten.

‘’Dit is écht dressuur!’’

‘’We hebben tussen deze wedstrijd en de vorige best veel tijd genomen en daarin zie ik wel echt heel veel verbetering. Als ik het vergelijk met zijn eerste twee keer Grand Prix, merk ik dat het nu allemaal veel meer bevestigd is. De oefeningen gaan nu heel goed, alleen moet dat in de ring nog strak gaan lopen, maar daarvoor moet je gewoon gaan natuurlijk! Volgens mij vond hij het ook echt leuk zondag. Hij was heel fit en deed heel goed zijn best! Ik heb best veel jongere paarden, maar ik vind het Grand Prix rijden wel echt super leuk. Dit is natuurlijk écht dressuur!’’

‘’Thuis is het piece of cake’’

‘’De komende tijd gaan we vooral de puntjes op de i zetten. We trainen natuurlijk vaak aan die moeilijke oefeningen, maar uiteindelijk loop ik in de proef tegen hele kleine dingen aan. Foundation moet nu gewoon vaker de ring in om ervaring op te doen. We moeten handiger worden in de proeven. Thuis is dat allemaal piece of cake, maar op wedstrijd moet het natuurlijk écht gebeuren. Dan loop je toch weer tegen dingen aan, maar dat is wel super leerzaam. Ik wil over twee weken graag met hem starten op de kaderwedstrijd in Deurne. Daar zal ik ook starten met Ghandi (v. Bojengel), dus dan heb ik er twee; dat is wel heel leuk!’’, sluit Kirsten af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: DigiShots