Lente Desmet en Ganador (v. Vivaldi)
Lente Desmet en Ganador (v. Vivaldi) Privébezit

Lente Desmet geselecteerd voor opleidingstraject Paardensport Vlaanderen: ‘’Ontzettend blij mee!’’

Dressuur

Midden februari zijn de zestienjarige Lente Desmet en haar tienjarige ruin Ganador (v. Vivaldi) geselecteerd door het scoutingsteam van Paardensport Vlaanderen om een opleidingstraject voor Junioren te volgen. 

Advertisement

Jonge talenten

Voor dit traject worden Belgische ruiters en amazones geselecteerd die potentie hebben om door te stromen naar nationale en internationale wedstrijden, EK-deelname en het Paardensport Vlaanderen Talentenplan. Ze worden hiervoor opgedeeld in de groepen Pony, Children, Junioren en Young Riders. ‘’Ze zoeken jonge talenten die nog niet echt gestart zijn. Ze selecteren deze combinaties tijdens een scoutingsdag en gaan hen dan helpen voorbereiden op grote wedstrijden’’, legt Lente uit. 

Scoutingsdag

Op deze scoutingsdag hoeven ze geen proef te rijden, maar wel bepaalde oefeningen. Zo moest Lente bij de Junioren de volgende oefeningen beheersen: verzamelen en verruimen in alle drie de gangen, stappirouette, contragalop, eenvoudige galopswissel en gesprongen wissel, schouderbinnenwaarts in draf en appuyementen in draf en galop. De volgorde van de oefeningen mogen de combinaties zelf kiezen en ze mogen hierbij begeleid worden door hun trainer. ‘’We gaan nu gedurende ongeveer vier maanden een opleidingstraject volgen waarbij we proefgerichte trainingen volgen, theorielessen krijgen en bij bekende Belgische ruiters lessen volgen’’

‘’Niet altijd makkelijk’’

Lente en Ganador zijn nu ongeveer drie jaar een combinatie. ‘’Ganador is een heel bijzonder paard. We hebben samen al een hele lange weg afgelegd en het is niet altijd makkelijk geweest. Hij is best koppig en eigenwijs en wilt graag de leiding nemen, waardoor het soms moeilijk is om met hem te werken of hem iets nieuws aan te leren. Hij gaat niet echt in protest, maar springt wel eens weg, loopt de poetsplaats niet in, of juist eruit, puur om mij te testen. Ganador en ik zijn nu wel echt een team geworden en op wedstrijden toont hij zich van zichzelf altijd heel mooi. Hij heeft heel veel talent en is echt mijn once in a lifetime paard! Mijn droom is om ooit een EK te mogen rijden met hem. Ik ben daarom ontzettend blij met de scouting, want ik kom zelf niet uit een paardenfamilie. Iedere steun die ik kan krijgen om verder te geraken, grijp ik dan ook met beide handen aan!’’, vertelt Lente. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Privébezit