Kazuki Sado - Ludwig der Sonnenkoenig 2
CDI Exloo 2019
© DigiShots
Kazuki Sado - Ludwig der Sonnenkoenig 2 CDI Exloo 2019 © DigiShots DigiShots

Olympiade-paard Ludwig der Sonnenkönig overleden

Dressuur

Twee maanden nadat Grand Prix U25 amazone Nicola Ahorner Ludwig der Sonnenköning (v. London Swing) aankocht, heeft ze al weer afscheid moeten nemen. Op 21 december kreeg de zestienjarige Oldenburger-hengst ernstige koliek, wat hem helaas fataal is geworden.

Advertisement

Kazuki Sado

Ludwig der Sonnenköning werd voorheen uitgebracht door Kazuki Sado. Zijn sponsor Japan Racing Association leasede hem van Andreas Helgstrand. Dit deed hij vanaf 2019. Sado trainde zijn paard in Hoge-Mierde bij Academy Bartels. Het doel was Olympische Spelen, die uiteindelijk ook zijn behaald. Helaas liepen de Spelen niet zoals gehoopt. Toch was hij een ervaring rijker en keek uit naar de spelen van 2024.

Foco Loco

Echter is het zover niet gekomen. Na de spelen werd Ludwig verkocht aan de Oostenrijkse Ahorner. Nicola kocht kort daarvoor ook het paard Foco Loco W (v. Sierappel). Deze won in 2020 goud tijdens het EK kür op muziek in Hongarije onder Anne-Mette Strandby Hansen. Daarmee had Ahorn twee ervaren paarden voor de U25. Helaas is er aan de combinatie met Ludwig nu een verdrietig einde gekomen.

Bron: Instagram Imke Schellekens Bartels